Bezglutenska pita sa povrćem – bez obzira da li ste intolerantni na gluten ili ne, savetujem da probate ovu pitu.
Bezglutenska pita sa povrćem – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Bezglutenska pita sa povrćem – bez obzira da li ste intolerantni na gluten ili ne, savetujem da probate ovu pitu.
- 1 dl maslinovog ulja
- 100 gr crni luk (sitno seckan)
- 100 gr šargarepa (rendana)
- 200 gr tikvica (rendana)
- 1 kašičica so
- biber (mleveni)
- kari
- korijander (mleveni)
- 130 gr brašno od crvenog sočiva
- 5 gr prašak za pecivo
- 180 ml belance
- Sjedinite 1/2 dl ulja i povrće.
- Pržite na srednjoj temperaturi dok povrće blago ne porumeni, 10-15 minuta.
- Dodajte so i začine (količine prilagodite ukusu).
- Izmešajte brašno i prašak za pecivo.
- Umutite belanca, pa dodajte brašno, ostatak ulja i povrće.
- Mikserom sjedinite sve sastojke.
- Smesu sipajte u silikonski kalup za mini proje i pecite 15-tak minuta u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni.
Povrće treba da bude meko i sočno.
Ako vam se povrće kojim slučajem preprži, dodajte 2 kašike vode.
Pitu možete peći i u običnom plehu, ali naglašavam da je lepša kada se peče pojedinačno – u plehu za projice.
Smesa je retka, ali takva treba da bude.
Brašno od crvenog sočiva se ne ponaša isto kao obično pšenično brašno.
Mere su prilagođene baš ovom brašnu.
180 ml je 6 belanaca (okvirno).
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!