Bobove pihtije – Gvozdena Živković

2
206
Bobove pihtije - Gvozdena Živković - Recepti i Kuvar online
Bobove pihtije - Gvozdena Živković - Recepti i Kuvar online

Bobove pihtije.

Bobove pihtije, sastojci:

  • 300 g suvog boba
  • 1 kašičica soli
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 dl ulja
  • 1 kašičica aleve paprike paprike

Bobove pihtije, priprema:

  • Bob naliti hladnom vodom. Ovu količinu boba preliti sa litrom vode. Bob nalijete uveče kako bi preko noći nabubreo i kako biste mogli da mu skinete opnu.
  • Nožem zaseći opnu i tako očistiti bob. Očišćen bob stavljati u posudu sa hladnom vodom.
  • Očišćen bob staviti da se kuva na tihoj vatri. Dodati so i 2 kašike ulja.
  • Pri kraju kuvanja dodati očišćen, izgnječen beli luk.
  • Kašikom izvaditi zrna boba i probati da li je kuvan. Ako ima dosta vode odliti višak i izgnječiti bob. Može se umutiti i mikserom. Smesa pasiranog boba bude gustine kao za pire.
  • Tako pripremljenu smesu razliti u duboke tanjire ili činije i ostaviti da se ohladi i stegne.
  • Pre služenja bob iseći na kocke ili rombove i preliti uljem.
  • Ulje u tiganju ugrejemo i dodamo alevu papriku.

Obično se priprema za posna slavlja i služi kao predjelo.

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

2 komentari

  1. Odlično spremljeno jelo. Šteta što je malo teže naći namirnice za spremanje, ali se vredi potruditi. Ovo je u ravni sa veoma popularnim humusom. Bravo Gvozdena!

Ostavite komentar

Unesti svoj komentar
Unesite svoje ime ovde