Boranija – najlepše je napraviti ovo jelo kad je sezona sveže boranije…
Boranija – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online
Boranija – najlepše je napraviti ovo jelo kad je sezona sveže boranije…
- 1 kg žute boranije
- 1 veca glavica crni luk (sitno seckan)
- 3 komada šargarepe (koren)
- 300 gr lovacke kobasice
- 4 komada pileća krilca
- 2 kasikice zacinske mlevene paprike
- so (po ukusu)
- 1 kasika masti
- 500 ml pileci bujon
- biber (po ukusu)
- suvi biljni začin (po ukusu)
- Iseckati sitno crni luk,a sargarepu iseckati na kolutive.Mast staviti u serpu pa kad se rastopi dodati luk i sargarepu.Dinstati pet minuta .U drugu serpicu ugrejati vodu pa staviti 2 kocke za supu.Mesati dok se kocke ne rastope.
- U serpu sa lukom i sargarepom dodati pileca krilca pa dinstati oko 20 minuta uz dodavanje pileceg bujona.
Boraniju oprati,ocistiti i iseckati na komade zeljene velicine,
Staviti boraniju u serpu ,dodati kobasice iseckane na kolutove i sve zajedno dinstati oko 30 minuta.
Dodati jos vode ako je potrebno da se dobije zeljena gustina,zaciniti jos ako je potrebno . - Pred kraj dodati zacinsku mlevenu papriku(*slatku ili ljutu zavisi od ukusa)
Sluziti toplo.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!