Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Boranija – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

0

Boranija – najlepše je napraviti ovo jelo kad je sezona sveže boranije…

Boranija - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Boranija – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online
Boranija - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Boranija - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online

Boranija - najlepše je napraviti ovo jelo kad je sezona sveže boranije...
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 1 hour 15 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 kg žute boranije
  • 1 veca glavica crni luk sitno seckan
  • 3 komada šargarepe koren
  • 300 gr lovacke kobasice
  • 4 komada pileća krilca
  • 2 kasikice zacinske mlevene paprike
  • so po ukusu
  • 1 kasika masti
  • 500 ml pileci bujon
  • biber po ukusu
  • suvi biljni začin po ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Iseckati sitno crni luk,a sargarepu iseckati na kolutive.Mast staviti u serpu pa kad se rastopi dodati luk i sargarepu.Dinstati pet minuta .U drugu serpicu ugrejati vodu pa staviti 2 kocke za supu.Mesati dok se kocke ne rastope.
  2. U serpu sa lukom i sargarepom dodati pileca krilca pa dinstati oko 20 minuta uz dodavanje pileceg bujona. Boraniju oprati,ocistiti i iseckati na komade zeljene velicine, Staviti boraniju u serpu ,dodati kobasice iseckane na kolutove i sve zajedno dinstati oko 30 minuta. Dodati jos vode ako je potrebno da se dobije zeljena gustina,zaciniti jos ako je potrebno .
  3. Pred kraj dodati zacinsku mlevenu papriku(*slatku ili ljutu zavisi od ukusa) Sluziti toplo.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.