Duboko smo zagazili u jesen, a pijace je preplavila bundeva, zdravo povrće od kojeg možete napraviti bezbroj ukusnih jela, a čorba od bundeve je samo jedno od njih.
Ako želite da se ugrejete u hladnje jesenje dane, možete to učiniti uz pomoć ovog toplog obroka koji će vas zasititi i vašem organizmu obezbediti sve potrebne vitamine.
Sastojci:
– 2 kašičice maslinovog ulja – 1 srednji crveni luk – 2 čena belog luka, sitno iseckanog – 2 šolje iseckane bundeve na komadiće – 1 šolja sočiva – 6 šolji vode – 1 kašičica đumbira – 1 kašičica kumina – kajenski biber, po ukusu – morska so i biber, po ukusu
Priprema:
Zagrejte sud na srednjoj vatri. Dodajte luk i dinstajte ga 5 minuta, sve dok ne omekša blago.
Dodajte belli luk. Potom komadiće bundeve, sočivo i vodu. Dozvolite da provri. Smanjite vatru, neka se lagano krčka 20 minuta.
PROČITAJ: POSNA SARMA SA BUNDEVOM
Kada se tečnost ohladi, premestite je u belnder i izmiksajte.
Vratite je na vatru i dodajte začine. Servirajte i uživajte!
Ova količina je dovoljna za 6 tanjira.
Prijatno!
Izvor: BKTVNews, Katarina Mihajlović
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!