Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Čokoladne žerbo šnite – Javorka Filipović

0

Žerbo šnite u izmenjenoj varijanti za sve ljubitelje čokolade.

Čokoladne žerbo šnite - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Čokoladne žerbo šnite – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>

Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović, OVDE >>>

Čokoladne žerbo šnite - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čokoladne žerbo šnite - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Žerbo šnite u izmenjenoj varijanti za sve ljubitelje čokolade.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 1 hour 1 minute
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

  • 200 g maslaca
  • 100 g kristal šećera
  • 1 komad žumance
  • 50 ml mleka
  • 1 kesica vanilin secera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 0,5 kašičice soli
  • narendane limunove korice malo
  • 400 g mekog brasna oko 400 gr
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 2 komada jajeta
  • 1 komad belance
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike mleka
  • 100 g čokolade za testo
  • 2 kašike ulja

Uputstvo za pripremu

  1. Prvo napravimo fil. U šerpi zagrejati pavlaku, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi. Skloniti s ringle, dodati jaja i umutiti sve mikserom. Brašno razmutiti u mleku pa sjediniti s prethodnim filom i dobro izmešati. Ostaviti fil da se ohladi dok vi pripremite kore.
  2. U mlakom mleku rastvoriti 1 kašičicu šećera i izmrvljeni kvasac. Umutiti maslac i šećer, dodati žumance i vanilin šećer i sve sjediniti. Od brašna odvojiti 2 kašike za premesivanje testa, ostatak brašna pomešati s praškom za pecivo. Dodati nadošli kvasac i uz postepeno dodavanje brašna umesti glatko masno testo. Testo podeliti na 3 jednake loptice, kod mene je svaka merila po 300 g.
  3. Pleh veličine 20x30 cm obložiti papirom za pečenje. Od svake loptice razvući koru veličine pleha. To će vam najlakše ići na papiru za pečenje, prenesete sa njim u pleh i samo skinete papir.
  4. Na prvu koru staviti polovinu fila, preko ide druga kora, fil i na kraju treća kora. Svaku koru malo viljuškom izbockati da bi bolje prionula uz fil.
  5. Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći žerbo kocke oko 30 minuta.
  6. Kolač prohladiti i preliti glazurom. Ostaviti ga u frižideru bar jedan dan da se lepo ohladiti i seći na kocke po želji.
    Čokoladne žerbo šnite - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Beleške

Što duže stoji kolač je sve bolji.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.