Čokoladne žerbo šnite – Javorka Filipović

18

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Žerbo šnite u izmenjenoj varijanti za sve ljubitelje čokolade.

Čokoladne žerbo šnite - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Čokoladne žerbo šnite – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>

Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović, OVDE >>>

Čokoladne žerbo šnite – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Žerbo šnite u izmenjenoj varijanti za sve ljubitelje čokolade.

  • 200 g maslaca
  • 100 g kristal šećera
  • 1 komad žumance
  • 50 ml mleka
  • 1 kesica vanilin secera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 0,5 kašičice soli
  • narendane limunove korice (malo)
  • 400 g mekog brasna (oko 400 gr)
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 2 komada jajeta
  • 1 komad belance
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike mleka
  • 100 g čokolade (za testo)
  • 2 kašike ulja
  1. Prvo napravimo fil. U šerpi zagrejati pavlaku, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi. Skloniti s ringle, dodati jaja i umutiti sve mikserom. Brašno razmutiti u mleku pa sjediniti s prethodnim filom i dobro izmešati. Ostaviti fil da se ohladi dok vi pripremite kore.
  2. U mlakom mleku rastvoriti 1 kašičicu šećera i izmrvljeni kvasac.
    Umutiti maslac i šećer, dodati žumance i vanilin šećer i sve sjediniti. Od brašna odvojiti 2 kašike za premesivanje testa, ostatak brašna pomešati s praškom za pecivo. Dodati nadošli kvasac i uz postepeno dodavanje brašna umesti glatko masno testo. Testo podeliti na 3 jednake loptice, kod mene je svaka merila po 300 g.
  3. Pleh veličine 20×30 cm obložiti papirom za pečenje. Od svake loptice razvući koru veličine pleha. To će vam najlakše ići na papiru za pečenje, prenesete sa njim u pleh i samo skinete papir.
  4. Na prvu koru staviti polovinu fila, preko ide druga kora, fil i na kraju treća kora. Svaku koru malo viljuškom izbockati da bi bolje prionula uz fil.
  5. Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći žerbo kocke oko 30 minuta.
  6. Kolač prohladiti i preliti glazurom. Ostaviti ga u frižideru bar jedan dan da se lepo ohladiti i seći na kocke po želji.
Što duže stoji kolač je sve bolji.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.