Čomlek – Ljiljana Stanković

Čomlek.

Čomlek - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Čomlek – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Čomlek – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Čomlek.

Čomlek, sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 600 gr mlevenog junećeg mesa
  • 3 kašike nane (seckane)
  • 1 komad jaje
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so (po potrebi)
  • 2 dl belog vina
  • 1 kašika brašna
  • mešavina začina (po malo)
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 4 kašike prezli

Čomlek, priprema:

  • Crni luk očistiti i iseći na kockice.
  • U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu, jaje, prezle, tri kašike seckanog crnog luka, kašiku seckane nane, malo mlevenog bibera i soli po ukusu.
  • Ručno izmešati da bi se dobila ujednačena smesa, a potom nauljenim rukama oblikovati manje ćuftice.
  • Ćuftice propržiti na vrelom ulju da porumene, i izvaditi ih.
  • Na masnoći od mesa malo propržiti preostali crni luk.
  • Dodati mlevenu papriku, brašno, preostalu nanu i začine po ukusu.
  • Dodati ćuftice, belo vino i vode da ćuftice ogreznu pa sve lagano promešati.
  • Peći na 250 stepeni dok suvišna tečnost ne ispari.

Ljiljana Stanović

Prvobitno objavljeno: 19.02.2016.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.