Čomlek.
Čomlek – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Čomlek.
Čomlek, sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 600 gr mlevenog junećeg mesa
- 3 kašike nane (seckane)
- 1 komad jaje
- 4 kašike maslinovog ulja
- so (po potrebi)
- 2 dl belog vina
- 1 kašika brašna
- mešavina začina (po malo)
- 1 kašičica mlevene paprike
- 4 kašike prezli
Čomlek, priprema:
- Crni luk očistiti i iseći na kockice.
- U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu, jaje, prezle, tri kašike seckanog crnog luka, kašiku seckane nane, malo mlevenog bibera i soli po ukusu.
- Ručno izmešati da bi se dobila ujednačena smesa, a potom nauljenim rukama oblikovati manje ćuftice.
- Ćuftice propržiti na vrelom ulju da porumene, i izvaditi ih.
- Na masnoći od mesa malo propržiti preostali crni luk.
- Dodati mlevenu papriku, brašno, preostalu nanu i začine po ukusu.
- Dodati ćuftice, belo vino i vode da ćuftice ogreznu pa sve lagano promešati.
- Peći na 250 stepeni dok suvišna tečnost ne ispari.
Ljiljana Stanović
Prvobitno objavljeno: 19.02.2016.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!