Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Čomlek – Ljiljana Stanković

0

Čomlek.

Čomlek - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Čomlek – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Čomlek - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čomlek - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Čomlek.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 2 glavice crnog luka
  • 600 gr mlevenog junećeg mesa
  • 3 kašike nane seckane
  • 1 komad jaje
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so po potrebi
  • 2 dl belog vina
  • 1 kašika brašna
  • mešavina začina po malo
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 4 kašike prezli

Uputstvo za pripremu

  1. Crni luk očistiti i iseći na kockice. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu, jaje, prezle, tri kašike seckanog crnog luka, kašiku seckane nane, malo mlevenog bibera i soli po ukusu. Ručno izmešati da bi se dobila ujednačena smesa, a potom nauljenim rukama oblikovati manje ćuftice. Ćuftice propržiti na vrelom ulju da porumene , i izvaditi ih. Na masnoći od mesa malo propržiti preostali crni luk. Dodati mlevenu papriku , brašno, preostalu nanu i začine po ukusu. Dodati ćuftice, belo vino i vode da ćuftice ogreznu pa sve lagano promešati. Peći na 250 stepeni dok suvišna tečnost ne ispari.
    Čomlek - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.