Čorba od bundeve sa Malte – Phyllis Scicluna – Ana Vuletić

0

Čorba od bundeve, odlicna za sve prilike da oduševite goste kako ukusom tako i serviranjem 🙂

Ovaj recept je od moje drage prijateljice sa Malte. Pa ga prevodim za vas.

Čorba od bundeve - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Čorba od bundeve – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Čorba od bundeve - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čorba od bundeve sa Malte – Phyllis Scicluna – Ana Vuletić

Čorba od bundeve, odlicna za sve prilike da oduševite goste kako ukusom tako i serviranjem 🙂 Ovaj recept je od moje drage prijateljice sa Malte. Pa ga prevodim za vas.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Malteška
Vreme pripreme 25 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 kom bundeva cela
  • 1 kom šargarepa
  • 2 komada crnog luka
  • 1 kom krompira
  • 1 čen belog luka
  • peršun
  • mirođija
  • seme kima
  • korijander
  • 0,5 kašičice muskatni oraščić rendani
  • ulje
  • biber
  • so
  • supa od povrća može kocka supe
  • 2 šake crvenog sočiva

Uputstvo za pripremu

  1. Isecite vrh bundeve i izvadite svu pulpu iz same bundeve, guleći sloj po sloj tako da dobijete jednaku debljinu od oko debljine prsta da vam ostane. Pokrijte poklopcem i umotajte u foliju i stavite u rernu na sat vremena na 180 stepeni.
  2. U dubokoj posudi zagrejte seme kima i nakon što počnu da malo mirišu dodajte malo ulja, potom crni luk, beli luk dok ne omekšaju. (luk krupno iseckajte) Potom dodajte krompir (na četvrtine isečen) i šargarepu isečenu na kolutove. Dodajte 2dcl supe od povrća (da prekrije sadržaj) i neka se kuva dok povrće ne omekša.
  3. Dodajte peršun, oraščić, korijander i promešajte i ostavite da se kuva jedno 15minuta na tihoj vatri. Dodajte malo izvađene bundeve, crveno sočivo i malo vode po potrebi (malo po malo, nemojte odjednom). Poklopite dok se svo povrće ne skuva da se skoro raspada. Dodajte so i biber po želji. Ne treba da bude previše bundeva jer treba da dobijete gustinu čorbe, a ne supe.
  4. Ceo sadržaj izblendati ili izmiksovati da se dobije pire (ručno ili uz pomoć štapa miksera).
  5. Sipajte sadržaj u praznu bundevu i dekorišite sa malo mirođije.
  6. Ostatak sadržaja bundeve može da vam posluži za bundevaru.

Beleške

Prilikom serviranja, možete zagrebati kutlačom po ivicama kako biste zahvatili komade preostale bundeve.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Čorbe, kliknite na link: ČORBA RECEPT. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ovaj recept pripada kategorijima POSNI RECEPTI i VEGETARIJANSKI RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.