Čorba od bundeve sa Malte – Phyllis Scicluna – Ana Vuletić

17

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Čorba od bundeve, odlicna za sve prilike da oduševite goste kako ukusom tako i serviranjem 🙂

Ovaj recept je od moje drage prijateljice sa Malte. Pa ga prevodim za vas.

Čorba od bundeve - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Čorba od bundeve – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Čorba od bundeve sa Malte – Phyllis Scicluna – Ana Vuletić

Čorba od bundeve, odlicna za sve prilike da oduševite goste kako ukusom tako i serviranjem 🙂 Ovaj recept je od moje drage prijateljice sa Malte. Pa ga prevodim za vas.

  • 1 kom bundeva (cela)
  • 1 kom šargarepa
  • 2 komada crnog luka
  • 1 kom krompira
  • 1 čen belog luka
  • peršun
  • mirođija
  • seme kima
  • korijander
  • 0,5 kašičice muskatni oraščić (rendani)
  • ulje
  • biber
  • so
  • supa od povrća (može kocka supe)
  • 2 šake crvenog sočiva
  1. Isecite vrh bundeve i izvadite svu pulpu iz same bundeve, guleći sloj po sloj tako da dobijete jednaku debljinu od oko debljine prsta da vam ostane. Pokrijte poklopcem i umotajte u foliju i stavite u rernu na sat vremena na 180 stepeni.
  2. U dubokoj posudi zagrejte seme kima i nakon što počnu da malo mirišu dodajte malo ulja, potom crni luk, beli luk dok ne omekšaju. (luk krupno iseckajte) Potom dodajte krompir (na četvrtine isečen) i šargarepu isečenu na kolutove. Dodajte 2dcl supe od povrća (da prekrije sadržaj) i neka se kuva dok povrće ne omekša.
  3. Dodajte peršun, oraščić, korijander i promešajte i ostavite da se kuva jedno 15minuta na tihoj vatri. Dodajte malo izvađene bundeve, crveno sočivo i malo vode po potrebi (malo po malo, nemojte odjednom). Poklopite dok se svo povrće ne skuva da se skoro raspada. Dodajte so i biber po želji. Ne treba da bude previše bundeva jer treba da dobijete gustinu čorbe, a ne supe.
  4. Ceo sadržaj izblendati ili izmiksovati da se dobije pire (ručno ili uz pomoć štapa miksera).
  5. Sipajte sadržaj u praznu bundevu i dekorišite sa malo mirođije.
  6. Ostatak sadržaja bundeve može da vam posluži za bundevaru.
Prilikom serviranja, možete zagrebati kutlačom po ivicama kako biste zahvatili komade preostale bundeve.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Čorbe, kliknite na link: ČORBA RECEPT. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ovaj recept pripada kategorijima POSNI RECEPTI i VEGETARIJANSKI RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More