Čorba od karfiola – Ana Vuletić

Čorba od karfiola – ja, inače, nisam neki ljubitelj karfiola, a ni brokolija, ali, na ovaj način čorbice volim da jedem jer nisu toliko jaki ukusi ovog povrća.

Čorba od karfiola - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Čorba od karfiola – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Čorba od karfiola – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Čorba od karfiola – ja, inače, nisam neki ljubitelj karfiola, a ni brokolija, ali, na ovaj način čorbice volim da jedem jer nisu toliko jaki ukusi ovog povrća.

  • 0,5 glavice karfiola (odvojeni cvetovi bez korena)
  • 1 komad šargarepe (sitno seckane na kockice)
  • 2 komada belog krompira (seckan na četvrtine)
  • 1 glavica crnog luka (sitno seckanog)
  • 1 češanj belog luka (sitno seckanog)
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • peršun
  • bosiljak
  • celer
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • nana
  1. Iseckajte sitno crni i beli luk. U šerpu za supu sipajte malo maslinovog ulja i prvo stavite crni luk, kada počne da mekša i dobija boju dodajte beli luk.
  2. Propržite dok luk ne dobije zlatkastu boju. Oljuštenu i iseckanu šargarepu na sitne kockice dodajte u luk. Propržite tako da par puta promešate i onda sipajte vodu (oko 200ml – treba da pokrije svo povrće koje ubacite ali ne i da je bude previše).
  3. Oljuštite krompir i iseckajte ga na četvrtine, ako je krompir veći onda možete i na sitnije. Ubacite u vodu sa ostalim. Dodajte peršunov list i bosiljak i nanu.
  4. Kuvajte oko 10minuta i onda dodajte cvetove karfiola. Kuvajte još oko 10 minuta dok karfiol ne omekša.
  5. Dodajte bibera i soli po izboru.
  6. Procedite tako da ostavite vodu u kojoj se kuvalo povrće.
  7. Proceđeno povrće ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete kašu.
  8. Proceđenu vodu i blendirano povrće vratite u šerpu i promešajte. Probajte da li je potrebno dodati još nešto od začina.
  9. Sipajte pavlaku za kuvanje oko 100ml. Zavisno od toga da li volite jači ukus ili slabiji, odredite i količinu. Više pavlake značiće slabiji ukus karfiola, manje pavlake jači.
  10. Mešajte dok ne provri i isključite ringlu.
  11. Ukrasite sa svežim peršunovim listovima ili korijanderom i poslužite toplu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čorba od karfiola – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Posne grilijaš oblande

Tražite recept za savršene posne grilijaš oblande? Otkrijte bakinu tajnu za hrskavu čaroliju od karamela i oraha koja se topi u ustima. Lako i brzo!

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.