Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Čorba od karfiola – Ana Vuletić

0

Čorba od karfiola – ja, inače, nisam neki ljubitelj karfiola, a ni brokolija, ali, na ovaj način čorbice volim da jedem jer nisu toliko jaki ukusi ovog povrća.

Čorba od karfiola - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Čorba od karfiola – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Čorba od karfiola - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čorba od karfiola - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Čorba od karfiola - ja, inače, nisam neki ljubitelj karfiola, a ni brokolija, ali, na ovaj način čorbice volim da jedem jer nisu toliko jaki ukusi ovog povrća.
Obrok Predjelo
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 4 porcije

Sastojci

  • 0,5 glavice karfiola odvojeni cvetovi bez korena
  • 1 komad šargarepe sitno seckane na kockice
  • 2 komada belog krompira seckan na četvrtine
  • 1 glavica crnog luka sitno seckanog
  • 1 češanj belog luka sitno seckanog
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • peršun
  • bosiljak
  • celer
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • nana

Uputstvo za pripremu

  1. Iseckajte sitno crni i beli luk. U šerpu za supu sipajte malo maslinovog ulja i prvo stavite crni luk, kada počne da mekša i dobija boju dodajte beli luk.
  2. Propržite dok luk ne dobije zlatkastu boju. Oljuštenu i iseckanu šargarepu na sitne kockice dodajte u luk. Propržite tako da par puta promešate i onda sipajte vodu (oko 200ml - treba da pokrije svo povrće koje ubacite ali ne i da je bude previše).
  3. Oljuštite krompir i iseckajte ga na četvrtine, ako je krompir veći onda možete i na sitnije. Ubacite u vodu sa ostalim. Dodajte peršunov list i bosiljak i nanu.
  4. Kuvajte oko 10minuta i onda dodajte cvetove karfiola. Kuvajte još oko 10 minuta dok karfiol ne omekša.
  5. Dodajte bibera i soli po izboru.
  6. Procedite tako da ostavite vodu u kojoj se kuvalo povrće.
  7. Proceđeno povrće ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete kašu.
  8. Proceđenu vodu i blendirano povrće vratite u šerpu i promešajte. Probajte da li je potrebno dodati još nešto od začina.
  9. Sipajte pavlaku za kuvanje oko 100ml. Zavisno od toga da li volite jači ukus ili slabiji, odredite i količinu. Više pavlake značiće slabiji ukus karfiola, manje pavlake jači.
  10. Mešajte dok ne provri i isključite ringlu.
  11. Ukrasite sa svežim peršunovim listovima ili korijanderom i poslužite toplu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.