Čorbasta boranija.
Čorbasta boranija, sastojci:
- 1 kg boranije (žute olovke, šarene ili zelene),
- mast ili ulje,
- 1 glavica luka,
- 2 šargarepe,
- voda,
- 2 kašike brašna,
- 1 kašičica aleve paprike,
- so,
- 1 jaje,
- 1 šoljica mleka,
- nekoliko čenova belog luka i
- peršunov list.
Čorbasta boranija, priprema:
- Boraniju očistiti s jednog i drugog kraja i iseći je na sitnije komade.
- Očistiti luk i iseći ga na kockice, a šargarepu očistiti i iseći na kolutove.
- U šerpu staviti malo masti ili ulja i staviti luk i šargarepu da se proprže.
- Dodati boraniju i naliti vodom da ogrezne i malo joj dodati soli.
- Kuvati boraniju da omekša pa naliti vodom da bude čorbasta.
- Brašno i sitnu papriku izmešati sa vodom da bude ređa i zakuvati u vrijuću boraniju.
- Jaje viljuškom izmešati i zakuvati u boraniju i dodati šoljicu mleka.
- Beli luk očistiti i iseckati i dodati u boraniju, takođe i sitno iseckan peršunov list. Ako je potrebno dodati još malo soli. Ko voli može u svoj tanjir da doda malo sirćeta i boranija dobija novi ukus.
- Za pripremu ovog jela potrebno je oko 60 minuta, a ako se kuva smrznuta boranija potrebno je oko 30 minuta. Količina je dovoljna za 6 osoba.
Jelica Podraščanin
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!