Čorbasta boranija – Jelica Podraščanin

0
25
Čorbasta boranija - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Čorbasta boranija - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Čorbasta boranija.

Čorbasta boranija, sastojci:

  • 1 kg boranije (žute olovke, šarene ili zelene),
  • mast ili ulje,
  • 1 glavica luka,
  • 2 šargarepe,
  • voda,
  • 2 kašike brašna,
  • 1 kašičica aleve paprike,
  • so,
  • 1 jaje,
  • 1 šoljica mleka,
  • nekoliko čenova belog luka i
  • peršunov list.

Čorbasta boranija, priprema:

  • Boraniju očistiti s jednog i drugog kraja i iseći je na sitnije komade.
  • Očistiti luk i iseći ga na kockice, a šargarepu očistiti i iseći na kolutove.
  • U šerpu staviti malo masti ili ulja i staviti luk i šargarepu da se proprže.
  • Dodati boraniju i naliti vodom da ogrezne i malo joj dodati soli.
  • Kuvati boraniju da omekša pa naliti vodom da bude čorbasta.
  • Brašno i sitnu papriku izmešati sa vodom da bude ređa i zakuvati u vrijuću boraniju.
  • Jaje viljuškom izmešati i zakuvati u boraniju i dodati šoljicu mleka.
  • Beli luk očistiti i iseckati i dodati u boraniju, takođe i sitno iseckan peršunov list. Ako je potrebno dodati još malo soli. Ko voli može u svoj tanjir da doda malo sirćeta i boranija dobija novi ukus.
  • Za pripremu ovog jela potrebno je oko 60 minuta, a ako se kuva smrznuta boranija potrebno je oko 30 minuta. Količina je dovoljna za 6 osoba.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име