Dehidracija - kako je sprečiti - Recepti i Kuvar online
Dehidracija - kako je sprečiti - Image courtesy of [by Naypong] at FreeDigitalPhotos.net

Isušivanje vašeg tela – dehidracija

U svakoj živoj ćeliji, tkivu i organu, osim kiseonika, nalazi se čista voda. Ne možemo živeti bez nje, i ne možemo dobro živeti bez dovoljno vode. Potreba za vodom raste, kako je gubimo, a vodu gubimo svakim udahom i svakom aktivnošću našeg tela. Posebno smo pod rizikom od dehidracije kada smo bolesni, tada, čak i blaga dehidracija, može uzeti danak, i učiniti da se osećate umorno i bez energije. Svako može postati žrtva dehidracije, čak i mala deca, a starije osobe i ljudi sa hroničnim oboljenjima su u najvećem riziku.

Dr Džuli Skarano (Julie Scarano), doktor kiropraktičar, veruje da je bolje sprečiti dehidraciju nego je lečiti. Ona, takođe, podseća da 23 intervertebralna diska u kičmi imaju visok sadržaj vode i da dehidracija može biti povezana sa bolovima u kičimi.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći u preventivi – da se izbegne dehidracija:

  • Birajte šta ćete piti mudro. Izbegavajte ili ograničite konzumiranje industrijskih voćnih sokova, gaziranih sokova, alkoholnih pića i sportskih pića bogatih šećerom.
  • Pijte čašu vode tokom i između obroka, kao i pre, tokom i posle vežbanja.
  • Planirajte svoje aktivnosti na otvorenom samo u hladnijim periodima dana.
  • Jedite hranu koja je bogata sadržajem vode, kao što je voće i povrće.
  • Obavezno ponesite flašicu vode čim izlazite vani.

Izvor: http://www.copyrightfreecontent.com/newsusa/avoid-body-drought-how-to-prevent-dehydration/

Pročitajte još:

Radenska Classic prirodna mineralna voda >>>

Saveti za zdrav život >>>

Osvežavajući sok od lubenice i jagoda >>>

Voćne salate recepti >>>

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Zdrav život, kliknite na link: ZDRAV ŽIVOT. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!