Domaći đuveč.
Domaći đuveč, sastojci:
- 500 g krompira,
- 2 glavice crnog luka,
- 1 šargarepa,
- 1 kašičica suvog biljnog začina,
- 2 lista lovora,
- 250 g suvog mesa,
- 50 g pirinča,
- 1 kašičica slatke začinske paprike,
- po potrebi ulje,
- po ukusu biber,
- po potrebi voda.
Domaći đuveč, priprema:
- Krompir oljuštiti,oprati i iseći na kriške.
- U šerpu sipati ulje,dodati sitno seckan crni luk,prodinstati,dodati rendanu šargarepu,pa i nju prodinstati(dolivajući po malo vode).
- Dodati na kocke isečeno suvo meso,slatku začinsku papriku i još malo dinstati.Umešati suvi biljni začin,dodati biber,krompir i pirinač,lovorov list,sve zaliti vodom(koliko da ogrezne)i kratko prokuvati(5 minuta).
- Uliti u vatrostalnu posudu(ili pleh)i staviti u zagrejanu rernu da se peče na 180 stepeni oko sat vremena.
Savet: Nije potrebno soliti,jer je suvo meso samo po sebi slano. Stari, tradicionalni, provereno dobar recept.
Vreme pripreme: 100 minuta
Težina pripreme: Lako se priprema
Broj porcija: 4
Mrsno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!