Domaćinske zapečene krmenadle – ručak za samo 30 minuta.
Domaćinske zapečene krmenadle, sastojci:
- 500 g svinjske krmenadle bez koske,
- 200 g mešane paprike,
- 200 g crnog luka,
- 150 g paradajza,
- 75 g kajmaka,
- 30 g masti za kuvanje,
- 0,5 dl belog vina,
- 2 jajeta,
- biber,
- so.
Okvirno vreme pripreme 30 minuta.
Domaćinske zapečene krmenadle, priprema:
- U zagrejanom tiganju otopiti mast.
- Staviti da se peku izlupane krmenadle.
- Krmenadle posoliti i pobiberiti.
- Pečene krmenadle izvaditi iz tiganja.
- Na preostaloj masti pržiti crni luk.
- Posoliti i pobiberiti crni luk.
- Zaliti crni luk belim vinom.
- Kada vino ispari dodati paprike.
- Zatim dodati paradajz.
- Dodatno začiniti po ukusu.
- Dinstano povrće preručiti u posudu za pečenje.
- Poređati krmenadle na povrće.
- Dodati i rasporediti kajmak.
- Razliti dva jajeta oko krmenadli.
- Posoliti i pobiberiti jaja.
- Peći u rerni 12-15 minuta na 220 stepeni C.
Prijatno!
Video recept: https://youtu.be/QXMh2QxO5Jk
Marija Milošević
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!