Domaćinski ćevapi – meso retko pripremam, a kada pripremam, volim da eksperimentišem.
Domaćinski ćevapi – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Domaćinski ćevapi – meso retko pripremam, a kada pripremam, volim da eksperimentišem.
Domaćinski ćevapi, sastojci:
- 400 gr mešanog mlevenog mesa
- 1 čen belog luka (sitno iseckan)
- 1 kašičica crnog luka (sitno iseckanog)
- 0,5 kašičice mlevene paprike
- 0,5 kašičice tucane ljute paprike
- 1 kašičica soli (ravna)
- 1 kašičica senfa (puna)
- biber (po ukusu)
- 50 g domace mesnate slanine
- 1 komad jaje
- 3 kašike hlebnih mrvica
- 1 kašika integralnog brasna (za valjanje ćevapa)
Domaćinski ćevapi, priprema:
- Izmešati meso sa svim navedenim začinima, pa dodati sitno iseckanu slaninu.
- Dobro umesiti smesu.
- Ostaviti da odstoji bar sat vremena u frižideru, a ako ste u mogućnosti, ostavite da prenoći. Mada nije sporno ni ukoliko ćevape napravite odmah. Potom dodati jaje i prezle i umesiti meso.
- Od ove količine napraviti 10 ćevapa.
- Valjati ih u integralno brašno.
- Brašno dobro utrljati u ćevape.
- Pržiti ih na malo ulja oko 25 minuta na nižoj temperaturi uz povremeno okretanje kako bi se ispržili sa svih strana.
- Gotove ćevape posuti tucanom ljutom paprikom po želji i ukusu.
Kristina Gašpar
Prvobitno objavljeno: 10.12.2014.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!