Fileti crvene paprike u maslinovom ulju – ukusni fileti u sopstvenom soku, bez konzervansa i vinobrana.
Fileti crvene paprike u maslinovom ulju – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online
Fileti crvene paprike u maslinovom ulju – ukusni fileti u sopstvenom soku, bez konzervansa i vinobrana.
- 5500 g crvene mesnate paprike (isečene u filete)
- 100 ml esencije
- 100 g šećera
- 200 g soli
- 200 ml maslinovog ulja
- Paprike oprati i očistiti od semena, iseći u filete i složiti u veću šerpu.
- Zatim u paprike dodati esenciju, šećer, so, maslinovo ulje, promešati i ostaviti da stoji u šerpi 24 sata.
- Za to vreme paprika pusti sopstveni sok. U toku stajanja papriku promešati povremeno da se sjedine svi sastojci.
- Posle 24 sata filete paprike složiti u tegle i naliti sokom koje su paprike pustile, zatvoriti tegle i složiti na tamno i hladno mesto.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!