Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Fina čorba od sočiva i ječma sa povrćem – Marijana Primc Anastasijević

0

Fina čorba od sočiva – recept za zdravu čorbu za letnje dane. Odlična i za vegetarijance.

Ovaj recept se lako se priprema i ima samo 300 kalorija po porciji. Navedena količina je za 4 osobe i sprema se sa 1-1,5 litrom vode, a svi sastojci se mogu i multiplicirati više puta, a količina vode se može i smanjiti, što povećava gustinu čorbe. Čorba od sočiva služi se topla, uz dodatak peršunovog lista, za ukras. Posno jelo.

Čorba od sočiva i ječma sa povrćem - Recepti i Kuvar online
Čorba od sočiva i ječma sa povrćem – Recepti i Kuvar online
Čorba od sočiva i ječma sa povrćem - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Fina čorba od sočiva i ječma sa povrćem – Marijana Primc Anastasijević

Zdrava čorba od sočiva za letnje dane. Odlična i za vegetarijance.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 100 gr crveno sočivo
  • 100 gr ječam
  • 1 komad šargarepa srednje veličine
  • 1 komad peršun koren i list, srednje veličine
  • 1 komad celer mali
  • 1/2 komad tikvica pola veće
  • 4 komada lovorov list
  • 4 kašike pasirani paradajz
  • muškatni oraščić
  • 2 kašike maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • 1,5 litar voda

Uputstvo za pripremu

  1. Sočivo i ječam potopiti u hladnu vodu, tako da ih skroz pokrije.
  2. Dok se sočivo natapa, iseckati 1 šargarepu, 1 koren peršuna, mali koren celera i pola veće tikvice na kockice, a peršunov list sitno naseckati
  3. Zakuvati 1-1,5 l vode do ključanja.
  4. Procediti sočivo i ječam.
  5. Smanjiti temperaturu, ali da voda i dalje vri. Dodati sočivo i ječam u ključalu vodu. Kuvati 10 minuta na jakoj varti u povremeno mešanje. Paziti da ne iskipi.
  6. Nakon 10 minuta dodati ostalo povrće, lovorov list i maslinovo ulje.
  7. Ukoliko je potrebno, smanjiti još toplinu kuvanja, pa nakon 10 minuta dodati naribani oraščić, pola sitno iseckanog peršunovog lista, so i biber po ukusu i dodati paradajz pire.
  8. Kuvati još oko 30 minuta. Dok se sočivo ne počne da raspada.
  9. Servirati vruće, sa dodatkom svežeg peršunovog lista.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.