Gambori sa pelatom – Ivana Buzurović

Gambori sa pelatom – zdravo i ukusno jelo koje ćete spremiti za 20 minuta.

Gambori sa pelatom – Ivana Buzurović - Recepti i Kuvar online
Gambori sa pelatom – Ivana Buzurović – Recepti i Kuvar online

Gambori sa pelatom – Ivana Buzurović – Recepti i Kuvar online

Gambori sa pelatom – zdravo i ukusno jelo koje ćete spremiti za 20 minuta.

  • 1 pakovanje gambora (smrznutih)
  • 4 čena belog luka
  • 1 konzerva paradajz pelata
  • 1 komad crni luk (manji)
  • 1 pakovanje špageta
  • 200 ml belog vina
  • so
  • biber
  • bosiljak (svež)
  • parmezan (ili kačkavalj)
  • maslinovo ulje
  1. Špagete kuvajte tako da ih ne raskuvate i da ne budu lepljive, dodajte obavezno malo maslinovog ulja dok ih kuvate.
  2. U dubljem tiganju (bilo bi poželjno ako imate vok) kratko propržite crni luk, odmah zatim, dodajte sitno iseckan beli luk.
  3. Dodajte paradajz pelat i na vrh kašičice šećer, krčkajte 5 min, zatim dodajte gambore, so i biber po ukusu, pa zatim svež bosiljak.
  4. Dodajte vino i ostavite da se kuva na srednjoj vatri još 10 min.
  5. Špagete iscedite i dodajte u gambore i ostavite jos par minuta, blago ih mešajući. Špagete sa gamborima služite sa narendanim parmezanom, ili kačkavaljem.
Ivana Buzurović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Gambori sa pelatom – Ivana Buzurović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.