Gomboce ili knedle sa šljivama.
Gomboce ili knedle sa šljivama, sastojci:
- 30 kom sljiva kojima je izvadjena kostica,
- 500 gr krompira,
- kasika masti,
- pola kasicice soli,
- 1 jaje i
- oko 500 gr brasna.
Za uvijanje:
- 10 uvrh kasika prezle i
- 10 kasika kristal secera.
Gomboce ili knedle sa šljivama, priprema:
- Krompir oljustiti, iseci na kocke i obariti.
- Ocediti vodu iz krompira i izrestovat ga pa dodati mast, malo soli i iedati i ostaviti da se ohladi.
- U ohladjen krompir dodati jaje i dodavati brasno da se za mesi test.
- Postaviti malo brasna da bi se posipalo po rukama kad se prave gomboce.
- Uzeti deo testa i rukom malo rastanjiti i na sredinu staviti sljivu i napraviti lopticu odnosno gombocu.
- U vrijucu vodu koja je malo osoljena stavljati napravljene gomboce i kad isplivaju na povrsimu kuvati jos oko 10 min.
- Prezlu i secer izmesati i proprziti da dpbije braonkastu boju.
Mi volimo da so pomesamo secer i prezlu i uvijemo gomboce.
Jelica Podrascanin
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!