Grilovana piletina na italijanski način

Grilovana piletina na italijanski način se brzo sprema. Potrebno je samo nekoliko minuta na vrelom roštilju ili grill tiganju, da dobijete savršen rezultat.

Italijanski način pripreme, donosi salatu, kao prilog, uz divne ukuse rukole, čeri (cherry) paradajza i limuna.

Grilovana piletina na italijanski način – Recepti i Kuvar online

Grilovana piletina na italijanski način se brzo sprema. Potrebno je samo nekoliko minuta na vrelom roštilju ili grill tiganju, da dobijete savršen rezultat.

Grilovana piletina na italijanski način, sastojci:

  • 4 komada pileće grudi (filet bez kostiju, 4 komada pojedinačna, ili 2 dupla)
  • morska so (malo)
  • biber (malo)
  • 1/2 šoljice maslinovo ulje
  • 1 komad sok od limuna
  • 2 kašičice senf
  • 2 čena beli luk
  • 600 gr čeri paradajz
  • 50 gr rukola

Grilovana piletina na italijanski način, priprema:

  • Kupite filete pilećih grudi (2 komada duplih, ili 4 komada pojedinačnih), bez kostiju. Dobro operite, i ostavite da se dobro ocedi na papirnom ubrusu. Istanjite tučkom za meso. Debljina bi trebalo da bude oko 1 cm. Stavite pileće grudi u posudu za mešanje i prelijte i utrljajte pola količine limunovog soka. Prekrijte sud plastičnom samolepljivom folijom i ostavite da se meso marinira u frižideru, minimum pola sata, a ako imate vremena, ostavite ga 4 sata.
  • Pecite na srednje zagrejanom roštilju ili gril tiganju, 5-10 minuta (2-3 minuta sa svake strane). Posolite i pobiberite po ukusu.
  • Priprema dresinga za salatu: u posudi za mešanje, pomešajte maslinovo ulje, senf, sitno iseckan beli luk i ostatak soka od limuna. Posolite i pobiberite po ukusu. Mešajte dok se masa ne izjednači.
  • Pečene filete pilećih grudi, služite tople. Servirajte na većem tanjiru. Pored mesa postavite listove rukole i čeri paradajz, i prelijte dresingom. Možete ukrasiti i kriškama limuna. Po ukusu možete, preliti ekstra devičanskim maslinovim uljem i dodati preko salate listove narendanog parmezana.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Grilovana piletina na italijanski način

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.