Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom

Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom – na ovaj način, grilovani karfiol, izmamiće uzdahe, čak i onih, koji ga ne vole. Odlična ideja da privolite decu da jedu karfiol!

Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom - Recepti i Kuvar online
Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom – Recepti i Kuvar online

Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom – Recepti i Kuvar online

Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom – na ovaj način, grilovani karfiol, izmamiće uzdahe, čak i onih, koji ga ne vole.

  • 2 kašike beli luk (mleven)
  • 3 kašike maslinovo ulje
  • 1 glavica karfiol (veća, cvetovi razdvojeni)
  • 0,33 šolja parmezan (narendan)
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • 1 kašika peršun (sveži listovi, iseckani)
  1. Zagrejte rernu na 220 C stepeni. Podmažite maslinovim ulje veći sud za pečenje.
  2. U veću kesu dodajte maslinovo ulje i mleveni beli luk. Zatim dodajte odvojene cvetove karfiola i dobro protresite. Kad su svi cvetovi dobro nauljeni i obloženi belim lukom, uspite sve sastojke u sud za pečenje. Posolite i pobiberite, po ukusu.
  3. Pecite oko 25 minuta, uz nekoliko mešanja. Pospite rendanim parmezanom i seckanim peršunom i pecite još 3-5 minuta, dok karfiol ne dobije zlatno-braon boju.
Možete dodati i nekoliko celih čenova belog luka, tokom pečenja, radi dekoracije.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.