Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom

102

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom – na ovaj način, grilovani karfiol, izmamiće uzdahe, čak i onih, koji ga ne vole. Odlična ideja da privolite decu da jedu karfiol!

Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom - Recepti i Kuvar online
Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom – Recepti i Kuvar online

Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom – Recepti i Kuvar online

Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom – na ovaj način, grilovani karfiol, izmamiće uzdahe, čak i onih, koji ga ne vole.

  • 2 kašike beli luk (mleven)
  • 3 kašike maslinovo ulje
  • 1 glavica karfiol (veća, cvetovi razdvojeni)
  • 0,33 šolja parmezan (narendan)
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • 1 kašika peršun (sveži listovi, iseckani)
  1. Zagrejte rernu na 220 C stepeni. Podmažite maslinovim ulje veći sud za pečenje.
  2. U veću kesu dodajte maslinovo ulje i mleveni beli luk. Zatim dodajte odvojene cvetove karfiola i dobro protresite. Kad su svi cvetovi dobro nauljeni i obloženi belim lukom, uspite sve sastojke u sud za pečenje. Posolite i pobiberite, po ukusu.
  3. Pecite oko 25 minuta, uz nekoliko mešanja. Pospite rendanim parmezanom i seckanim peršunom i pecite još 3-5 minuta, dok karfiol ne dobije zlatno-braon boju.
Možete dodati i nekoliko celih čenova belog luka, tokom pečenja, radi dekoracije.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.