Grilovani losos – Recepti i Kuvar online

0

Recept za grilovani losos, koji malo pre pečenja, odležava u ukusnoj marinadi.

Grilovani losos - Recepti i Kuvar online
Grilovani losos – Recepti i Kuvar online
Grilovani losos - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Grilovani losos – Recepti i Kuvar online

Recept za grilovani losos, koji malo pre pečenja, odležava u ukusnoj marinadi.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 8 osoba

Sastojci

  • 1 kg Filet lososa oko 1 kg

Marinada:

  • 2 kašike senf
  • 3 kašike soja sos
  • 6 kašika maslinovo ulje
  • 3 čena beli luk

Uputstvo za pripremu

  1. Filete lososa isecite na manje komade, tako da po osobi imate po dva parčeta. U posudi za mešanje, pomešajte sve sastojke za marinadu. Beli luk provucite kroz presu za beli luk pa ga tako dodajte. Marinadu dobro promešajte, da se izjednači. Komade lososa dobro natopite marinadom i ostavite da odstoji minimum 10 minuta.
  2. Gril tiganj zagrejte na srednju temperaturu. Tiganj podmažite sa malo ulja, da se losos ne bi lepio. Losos izvadite iz marinade i stavite da se peče prvo strana gde je koža. Pecite prvu stranu 4-5 minuta, u zavisnosti od debljine parčeta. Okrenite pažljivo, uz korišćenje široke lopatice, i pecite drugu stranu još 4-5 minuta.
  3. Losos prebacite na zagrejan veliki tanjir. Prelijte losos marinadom. Ostavite da odstoji 10 minuta. Uklonite kožu i služite toplo, uz prilog rukola salate i krišku limuna.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.