Gulaš u bundevi.
Gulaš u bundevi, sastojci:
- 800 g junetine od vrata
- 3 glavice crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 ljuta sveža paprika
- so, biber, biljni začin, po ukusu
- 1 kašičica crvene paprike, slatke
- pola kašičice ljute paprike
- ulje
- voda
- 2 bundeve
Gulaš u bundevi, priprema:
- Luk sitno iseckati, dodati ljutu svežu papriku, šargarepu i dinstati na laganoj vatri na ulju.
- Zatim dodati meso i dinstati 15 minuta.
- Dodati so, biber, biljnog začina, slatku i ljutu papriku i sve fino izmešati i naliti vodom.
- Krčkati na laganoj vatri oko 2 sata i pri samom kraju dodati seckani beli luk.
- Prilog po ukusu, makarone, pire krompir ili palentu.
Ovaj put sam odlučila da prilog bunde bundeva i to pečena bundeva u kojoj sam servirala gulaš.
- 2 manje bundeve oprati, preseći po dužini i očistiti od semena.
- Bundeve izdubiti – taj izdubljeni deo skuvati u malo vode i napraviti potaž ili ostaviti za neku pogaču ili kiflice sa bundevom.
- Očišćene polutke bundeve peći u rerni na 200 stepeni 20minuta.
- U pečene i vruće polutke bundeve servirati gulaš.
- Prijatno.
Napomena izdubljeni deo bundeve nije potreban za ovo jelo, ali ga nemojte bacati. To je najukusniji deo bundeve, možete ga skuvati u malo vode, ohladiti i zamrzniti, pa kad imate vremena, iznenadite ukućane nekom divnom čorbicom, potažom ili nekim pecivom, slanim ili slatkim.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!