Heljdopita, tradicionalni recept za pitu koja se pravi i slaže od palačinki.

Heljdopita, sastojci:
Za pripremu palačinaka:
- 3 komada jaja
- 2 kašike ulja
- 150 gr brašna od heljde
- 300 gr pšeničnog belog brašna
- 500ml vode
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 300 gr mladog sira
- 100gr mladog kajmaka
- 2 jaja
- pola kašičice soli
Heljodpita, priprema:
Priprema testa za palačinke:
- Jaja, so i ulje umutiti.
- Dodati polovinu vodu i heljdino brašno. Promešati, dodati belo brašno i preostalu vodu.
- Umutiti fino, da nema grudvica.
- Na zagrejanom tiganju ispeći palačinke.


Priprema fila:
- Mladi sir izgnječiti, dodati kajmak i promešati. Dodati so i umućena jaja.
Slaganje i pečenje:
- Tepsiju podmazati, pa staviti jednu palačinku i 2 kašike fila.
- Tako uraditi sa preostalim palačinkama i filom.
- Poslednju palačinku premazati sa jednom kašikom fila.
- Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 30 minuta. Prijatno!

Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!