Ono što većinu muči kada je u pitanju hrono doručak jeste izbor adekvatnog hleba.
Na tržištu se mogu naći razni hlebovi sa natpisom „hrono“. Ukoliko ste u nedoumici oko izbora istih zbog sastava, savetujemo da hleb pripremite u kućnim uslovima.

Priprema hrono hleba je jednostavnija od pripreme kvasnog hleba?! Upravo tako – ništa lakše i jednostavnije. Zato nema mesta panici. Odaberite brašna koja želite i umesite hrono hleb po vašoj meri.
Ono što je vrlo važno da znate jste da se za izradu ovih hlebova ne koriste kvasac i šećer.
Ali nemojte zbog toga imati odbojnost prema ovom hlebu. Hleb je po teksturi sličniji piti/slanom kolaču nego klasičnom hlebu, ali je vrlo prijatnog ukusa i teksture.

Šta Dr Delabo preporučuje kao idealne namirnice za hrono doručak, pogledajte OVDE.
Hleb se jede za doručak, a kako je doručak najbitniji hrono obrok, treba mu u skladu sa tim posvetiti dosta pažnje. Hleb mora biti napravljen po hrono principu – bez kvasca i šećera, a od integralnog brašna.
Ukoliko želite da napravite najjednostavniji hrono hleb, recept pogledajte OVDE.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!