Idealan hrono doručak - šta predlaže Dr Delabo? (VIDEO) - Recepti i Kuvar online
Idealan hrono doručak - šta predlaže Dr Delabo? (VIDEO) - Recepti i Kuvar online

Francuski nutricionista Dr Alen Delabo (Alain Delabos) postavio je principe hrono ishrane 80-tih godina 20-tog veka. Osnovni princip hrono ishrane je da ljudski organizam ima prirodne hrono (vremenske) ritmove lučenja hormona i enzima. Prema hrono principima Dr Delaboa, hrono doručak je najvažniji obrok u toku dana.

Danas postoji veoma mnogo sledbenika ovog revolucionarnog načina nutritivne ishrane, ali, mnogi su skloni da modifikuju originalna pravila, da dodaju nova i kreiraju, praktično, potpuno nove nutritivne principe. Da li su u pravu?

Međutim, ukoliko želimo da poštujemo principe hrono ishrane, trebalo bi poštovati ono što je postavio Dr Delabo. Zar ne?

Dr Delabo na svom Youtube kanalu ima video klip, koji objašnjava koliko je hrono doručak važan. Prevod možete pročitati ispod video klipa…

“Kada dođete prvi put kod mene, kada počnem da vam govorim o doručku, vi mi kažete: “Oh, ali, doktore, ja NIKADA ne jedem doručak!!!”

Ja odgovoram: “Nema šanse, doručak MORATE jesti, on je NAJVAŽNIJI od svih obroka!”

I veoma je zanimljivo videti kada muž podržava svoju ženu u njenom načinu ishrane (hrono dijeti), ali ako konzumira hrono doručak, on shvata da gubi na težini, skoro jednako brzo kao ona, SAMO ako jede sir sa hlebom i maslacem (ili maslinovim uljem) ujutro..

Dakle, ja vam kažem da je ovo doručak koji apsolutno MORATE konzumirati i to je garancija uspeha vaše hrono ishrane, i znajte, ako izbegavate doručak, to će, nažalost, dovesti do propasti vaše dijete, čak i ako, na početku, bude sve redu, zato što imate neku težinu da izgubite, ali, narednih dana, nedelja, ili meseci, to ĆE BITI potpuna katastrofa, ako ne jedete doručak ujutro.”

Idealan hrono doručak - šta predlaže Dr Delabo? (VIDEO) - Recepti i Kuvar online
Idealan hrono doručak – šta predlaže Dr Delabo? (VIDEO) – Recepti i Kuvar online

Idealan hrono doručak, po hrono konceptu Dr Delabo

Jesti doručak pre 8 ujutro, veoma je važno, zbog poštovanja hrono biologije našeg organizma, koja se stara o tome kako naše telo i ogranizam funkcionišu u toku dana. Ujutro naš organizam asimilira veoma brzo životinjske masnoće, koje se sadrže u siru i re-izgrađuje ćelije.

3 namirnice koje morate jesti za hrono doručak

Hleb od celog zrna

Kako odrediti količinu? Uzmite svoju visinu u cm, oduzmite 100 cm i podelite je sa 2. Dobili ste količinu hleba u gramima. Primer: za visinu od 170 cm, vaša količina hleba je 35 gr. U većini slučajeva, dobićete veoma malu količinu hleba. Vašem telu NE TREBA veća količina! Hleb koji konzumirate NE SME sadržati ni malo šećera! Pažljivo pročitajte pakovanje! Uvek možete i sami spremiti hrono hleb, pogledajte recept >>>

Maslinovo ulje

Pospite hrono hleb sa malo maslinovog ulja, da bi bio ukusniji.

Sir

Kako odrediti količinu? Uzmite svoju visinu u cm, oduzmite 100 cm. I to je vaša količina sira za doručak. Primer: za visinu od 170 cm, količina sira je 70 gr. Ova količina bi trebalo da vam je dovoljna do podne ili 13h, kada bi trebalo da bude vaš ručak.

To bi bio idealan hrono doručak po principu Dr Delabo.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!