Hrono ishrana – sastav obroka

0

U svojoj knjizi Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo navodi tačno sastav svakog obroka u konceptu hrono ishrane.

Hrono doručak

  • sir
  • hleb
  • maslac ili maslinovo ulje

Čemu se u izvesnim slučajevima mou dodati jaja ili suhomesnati proizvodi.

Hrono ručak

  • meso
  • skrobne namirnice (ili u nekim slučajevima zeleno povrće)

Hrono užina

  • biljne masti (biljke čiji plodovi sadrže polinezasićene masne kiseline)
  • voće i njegovi slatki derivati

Hrono večera

  • riba ili plodovi mora ili malo belog mesa
  • zeleno povrće

Kako, prema rečima dr Delaboa u knjizi Hrono ishrana na francuski način (Vulkan izdavaštvo): značajno poboljšanje naših životnih uslova više ne zahteva veliko trošenje energije u borbi protiv hladnoće, vrućine i svih nepredvidivih situacija izuzetno neprijateljskog okruženja, ali će se ta energija svakodnevno trošiti na sve dugotrajnije i ništa manje stresne aktivnosti.

Hrono ishrana - sastav obroka
Hrono ishrana – sastav obroka

Moderni čovek će, da bi organizmu obezbedio dobru otpornost, jesti:

  • masno ujutro;
  • kompaktno u podne;
  • slatko po podne;
  • lagano uveče.

Može se, dakle, jesti praktično sve, ali ne i bilo kada.

Pod uslovom, naravno da to ne bude u bilo kom trenutku u toku dana niti da to bude bilo koja količina hrane.

Dr Alen Delabo – izvod iz knjige Hrono ishrana na francuski način, Vulkan izdavaštvo.

PROČITAJ: INTERVJU SA… DR ALEN DELABO NA PREDSTAVLJANJU KNJIGE HRONO ISHRANA NA FRANCUSKI NAČIN

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.