U svojoj knjizi Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo navodi tačno sastav svakog obroka u konceptu hrono ishrane.
Hrono doručak
- sir
- hleb
- maslac ili maslinovo ulje
Čemu se u izvesnim slučajevima mou dodati jaja ili suhomesnati proizvodi.
Hrono ručak
- meso
- skrobne namirnice (ili u nekim slučajevima zeleno povrće)
Hrono užina
- biljne masti (biljke čiji plodovi sadrže polinezasićene masne kiseline)
- voće i njegovi slatki derivati
Hrono večera
- riba ili plodovi mora ili malo belog mesa
- zeleno povrće
Kako, prema rečima dr Delaboa u knjizi Hrono ishrana na francuski način (Vulkan izdavaštvo): značajno poboljšanje naših životnih uslova više ne zahteva veliko trošenje energije u borbi protiv hladnoće, vrućine i svih nepredvidivih situacija izuzetno neprijateljskog okruženja, ali će se ta energija svakodnevno trošiti na sve dugotrajnije i ništa manje stresne aktivnosti.
Moderni čovek će, da bi organizmu obezbedio dobru otpornost, jesti:
- masno ujutro;
- kompaktno u podne;
- slatko po podne;
- lagano uveče.
Može se, dakle, jesti praktično sve, ali ne i bilo kada.
Pod uslovom, naravno da to ne bude u bilo kom trenutku u toku dana niti da to bude bilo koja količina hrane.
Dr Alen Delabo – izvod iz knjige Hrono ishrana na francuski način, Vulkan izdavaštvo.
PROČITAJ: INTERVJU SA… DR ALEN DELABO NA PREDSTAVLJANJU KNJIGE HRONO ISHRANA NA FRANCUSKI NAČIN
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!