Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Hrono musaka od karfiola – Javorka Filipović

0

Hrono musaka od karfiola – često zavirim u hrono svet, volim peciva koja se jedu u hrono ishrani, a ovog puta sam se odlučila za musaku od karfiola.

Nema masnoće, meso se sprema na vodi, nema mleka, a od jaja sam koristila samo belance, mada može i bez njega. Svideo mi se ovaj način spremanja musake jer je nekako laganija, bez masnoća i mleka i uživala sam u ručku.

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>

Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović, OVDE >>>

Hrono musaka od karfiola - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Hrono musaka od karfiola – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Hrono musaka od karfiola - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Hrono musaka od karfiola - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Hrono musaka od karfiola - često zavirim u hrono svet, volim peciva koja se jedu u hrono ishrani, a ovog puta sam se odlučila za musaku od karfiola.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 glavica karfiola
  • 300 g junetine mlevene
  • 1 glavica crnog luka sitno iseckanog
  • 1 belance
  • mineralne gazirane vode po potrebi
  • peršunov list sušeni
  • origano

Uputstvo za pripremu

  1. Karfiol očistiti od spoljnih listova, dobro oprati i iskidati na ružice. Skuvati karfiol u posoljenoj vodi. Paziti da se ne prekuva, dovoljno je 5 minuta kuvanja. Odmah ga ocediti od vode da se završi kuvanje.
  2. Na malo vode prodinstati sitno iseckan luk da postane staklast te dodati mleveno meso. Prodinstati ga nekoliko minuta da promeni boju i začiniti ga.
  3. Vatrostalnu ili keramičku posudu prekriti slojem karfiola, staviti meso i po vrhu rasporediti preostali karfiol. Tako pripremljenu musaku naliti mineralnom gaziranom vodom da sadržaj ogrezne u njoj.
  4. Ako ste u restrikciji ili imate intoleranciju na jaja, onda je ovo vaša musaka spremljena za pečenje. Ako niste, možete je preliti umućenim belancetom s malo mineralne gazirane vode.
  5. Musaku peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok voda ne uvri. Biće potrebno oko 40 minuta.

Beleške

Musaku malo prohladiti i poslužiti. Uživajte u laganom ručku.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.