Hrono musaka sa keljom.
Snežana Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije >>>
Hrono musaka sa keljom – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online
Hrono musaka sa keljom.
- 250 gr mlevenog mesa
- 0,5 glavice kelja
- 2 glavice crnog luka (sitno seckanog)
- 1 kašika ulja (ili masti)
- 1 čaša kuvanog paradajza
- 3 komada belanca
- Izdinstati crni luk, pa dodati meso, posoliti i pobiberiti.
Odvojiti listove kelja, iseći tvrđi deo lista , ubaciti u vrelu vodu da se blanšira.
Blanširan kelj procediti. - U vatrostalnu činiju staviti mast ili ulje, poređati liske kelja u malo debljem sloju, preko staviti mleveno meso, zaliti čašom paradajza i na kraju staviti drugi deo kelja.
Zaliti umućenim belancima, poklopiti posudu i peći 40 min na 200 C.
Poklopite vatrostalnu posudu i stavite u pećnicu na 45 minuta.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!