Hrono ručak – oslić sa pistaćima i prazilukom

0

Hrono ručak – oslić sa pistaćima i prazilukom.

Hrono ručak - oslić sa pistaćima i prazilukom - photo Fourchette & bikini
Hrono ručak – oslić sa pistaćima i prazilukom – photo Fourchette & bikini
Hrono ručak - oslić sa pistaćima i prazilukom - photo Fourchette & bikini
Štampanje

Hrono ručak - oslić sa pistaćima i prazilukom - Recepti i Kuvar online

Hrono ručak - oslić sa pistaćima i prazilukom.
Obrok Večera
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 4 fileta oslića
  • 1 komad praziluk srednji, iseckan na kolutove
  • 2 čena belog luka tanko sečenog
  • 20 ml belog vina
  • 20 gr putera
  • so
  • 50 gr pistaća lomljenih

Uputstvo za pripremu

  1. Dobro oprati praziluk. Iseći na kolutove. Beli luk sitno iseckati.
  2. Zagrejati tiganj na srednju temperaturu. Istopiti puter. Dinstati beli luk oko 2 min. Smanjiti temperaturu na minimum. Dodati praziluk i dinstati oko 10 min, da bude napola dinstan. Dodati belo vino i dinstati još par minuta. Skinuti sa vatre. Začinite sa solju i biberom i promešajte.
  3. Zagrejte rernu na 210 C.
  4. U vatrostalni sud za pečenje stavite masu praziluka iz tiganja. Preko položite filete oslića, posolite i pobiberite po ukusu. Preko fileta stavite lomljene pistaće. Pecite 10 - 15 minuta dok riba ne bude gotova. Poslužite toplo.
    Hrono ručak - oslić sa pistaćima i prazilukom - photo Fourchette & bikini

Beleške

Ideja za recept: Fourchette & bikini

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.