Hrono ručak – oslić sa pistaćima i prazilukom.

Hrono ručak – oslić sa pistaćima i prazilukom – Recepti i Kuvar online
Hrono ručak – oslić sa pistaćima i prazilukom.
- 4 fileta oslića
- 1 komad praziluk (srednji, iseckan na kolutove)
- 2 čena belog luka (tanko sečenog)
- 20 ml belog vina
- 20 gr putera
- so
- 50 gr pistaća (lomljenih)
- Dobro oprati praziluk. Iseći na kolutove. Beli luk sitno iseckati.
- Zagrejati tiganj na srednju temperaturu. Istopiti puter. Dinstati beli luk oko 2 min. Smanjiti temperaturu na minimum. Dodati praziluk i dinstati oko 10 min, da bude napola dinstan. Dodati belo vino i dinstati još par minuta. Skinuti sa vatre. Začinite sa solju i biberom i promešajte.
- Zagrejte rernu na 210 C.
- U vatrostalni sud za pečenje stavite masu praziluka iz tiganja. Preko položite filete oslića, posolite i pobiberite po ukusu. Preko fileta stavite lomljene pistaće. Pecite 10 – 15 minuta dok riba ne bude gotova. Poslužite toplo.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!