Hrono ručak – oslić sa pistaćima i prazilukom

Hrono ručak – oslić sa pistaćima i prazilukom.

Hrono ručak - oslić sa pistaćima i prazilukom - photo Fourchette & bikini
Hrono ručak – oslić sa pistaćima i prazilukom – photo Fourchette & bikini

Hrono ručak – oslić sa pistaćima i prazilukom – Recepti i Kuvar online

Hrono ručak – oslić sa pistaćima i prazilukom.

  • 4 fileta oslića
  • 1 komad praziluk (srednji, iseckan na kolutove)
  • 2 čena belog luka (tanko sečenog)
  • 20 ml belog vina
  • 20 gr putera
  • so
  • 50 gr pistaća (lomljenih)
  1. Dobro oprati praziluk. Iseći na kolutove. Beli luk sitno iseckati.
  2. Zagrejati tiganj na srednju temperaturu. Istopiti puter. Dinstati beli luk oko 2 min. Smanjiti temperaturu na minimum. Dodati praziluk i dinstati oko 10 min, da bude napola dinstan. Dodati belo vino i dinstati još par minuta. Skinuti sa vatre. Začinite sa solju i biberom i promešajte.
  3. Zagrejte rernu na 210 C.
  4. U vatrostalni sud za pečenje stavite masu praziluka iz tiganja. Preko položite filete oslića, posolite i pobiberite po ukusu. Preko fileta stavite lomljene pistaće. Pecite 10 – 15 minuta dok riba ne bude gotova. Poslužite toplo.
Ideja za recept: Fourchette & bikini

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Hrono ručak – oslić sa pistaćima i prazilukom

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.