Hrskava piletina u čipsu sa tarator sosom - Marija Milošević - Recepti i Kuvar online
Hrskava piletina u čipsu sa tarator sosom - Marija Milošević - Recepti i Kuvar online

Hrskava piletina u čipsu sa tarator sosom – fenomenalan ručak za 30 minuta!

Hrskava piletina, sastojci:

  • 400g pilećeg belog mesa
  • 3 jajeta
  • 100 g prezli
  • 100 g čipsa
  • 100 g belog mekog brašna
  • so
  • ulje za prženje

za tarator sos:

  • 400 g krastavca
  • so
  • 180 g kisele pavlake
  • sok od 1/2 limuna
  • 2 čena belog luka
  • sveža mirođija
     
    Okvirno vreme pripreme 30 minuta.

Hrskava piletina, priprema:

  • Očistiti i izrendati krastavac.
  • Narendani krastavac posoliti da otpusti vodu.
  • Očistiti beli luk i iseći pola limuna.
  • Sitno iseckati mirođiju.
  • Ocediti narendani krastavac od viška vode.
  • Iscediti pola limuna na krastavac.
  • Dodati mirođiju i beli luk.
  • Sve dobro sjediniti sa kiselom pavlakom.
  • Pileće belo meso očistiti od žilica i iseći na trake.
  • Posoliti meso.
  • Pripremiti za paniranje brašno, jaja i čips.
  • Čips usitniti i pomešati sa prezlama.
  • Zagrejati ulje u šerpi.
  • Meso panirati sledećim redosledom: brašno, jaja, čips sa prezlama.
  • Pržiti meso dok ne pozlati.
  • Gotovu piletinu vaditi na papirni ubrus kako bi uklonili višak masnoće
  • Servirati po želji.
  • Prijatno!

Video recept: https://youtu.be/5qatC1gsoC4

Marija Milošević

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!