Jagnjeća kapama je jedan od starih recepata ovog regiona. Zahvaljući kombinaciji jagnjećeg mesa, spanaća i začinskih biljaka, ovo jelo zauzima posebno mesto na svim jelovnicima.
Jagnjeća kapama – Recepti i Kuvar online
Jagnjeća kapama je jedan od starih recepata ovog regiona. Zahvaljući kombinaciji jagnjećeg mesa, spanaća i začinskih biljaka, ovo jelo zauzima posebno mesto na svim jelovnicima.
- 800 gr jagnjeće meso
- 2 glavice crveni luk
- 3 čena beli luk
- 2 komada šargarepa
- 300 gr spanać
- 150 gr pasulj iz konzerve
- so
- biber
- 1 kašičica mlevena začinska paprika
- 500 gr paradajz pire
- ulje
- 0,5 kašičica bosiljak (začin)
- Jagnjeće meso oprati i ostaviti da se ocedi. Iseći na manje, jednake komade. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
- Lonac srednje veličine zagrejte na umerenu temperaturu i podmažite sa malo ulja. Propržite jagnjeće meso sa svih strana, 5-7 minuta. Izvadite jagnjeće meso. Ubacite iseckan crveni luk i propržite, dok ne postane staklast. Kad je luk gotov, dodajte alevu papriku i iseckani beli luk. Propržite 1 minut.
- U lonac dodajte jagnjeće meso, i nalijte ga sa vodom, da ogrezne. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko sat i 45 minuta. Po potrebi dolivati malo vode.
- U lonac ubaciti spanać isečen sa sitnije trake. Dodati šargarepu iseckanu na kolutove i pasulj iz konzerve. Kuvati oko 15 minuta. Dodati bosiljak začin. Dodati paradajz pire i ostaviti da se krčka na tihoj temperaturi oko 30 minuta (proveravati da li je meso gotovo). Isprobati ukus i po potrebi, posoliti i pobiberiti po ukusu.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!