Jagnjetina u pavlaci – Gvozdena Živković

Jagnjetina u pavlaci je delo moga sina Dragana, ima zlatne kulinarske ruke, ljubi ga majka…

Jagnjetina u pavlaci, sastojci:

  • 2 kg jagnjetine od buta
  • 700 grama oljuštenog krompira
  • 200 grama suve slanine
  • 100 grama maslaca
  • 300 grama neutralne pavlake za kuvanje
  • grančica ruzmarina
  • 2 kašičice soli
  • bibera po ukusu

Jagnjetina u pavlaci, priprema:

  • Glinenu šerpu namazati maslacem, na dno šerpe poredjati, malo posoljen na kolutove isečen krompir.
  • Preko krompira poredjati isečenu suvu slaninu i dodati iskidane listiće ruzmarina. Prekriti šerpu folijom i staviti u rernu da se peče na temperaturi od 200 stepeni 1/2 sata.
  • Za to vreme svežu jagnjetinu iseći na krupnije komade, staviti je u veću šerpu, dodati 5 dl vode soli po ukusu i malo bibera. Poklopiti šerpu i staviti na vatru da se dinsta.
  • Kada krompir i meso omekšaju, izvaditi šerpu iz rerne. Preko krompira poredjati kuvanu jagnjetinu. Preliti sokom od kuvane jagnjetine, ponovo prekriti folijom i staviti u rernu da se krčka još 1/2 sata.
  • Umutiti pavlaku i njome preliti jagnjetinu, ponovo vratiti u rernu, bez folije i pustiti da se zapeče i dobije lepu rumenu boju.
  • Sačekati da se malo prohladi i služiti uz salatu po želji.
  • Da vam ne pričam kakvog je ukusa, ne može se dočarati, morate napraviti ovo izvanredno jelo i osetiti njegov ukus.

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Jagnjetina u pavlaci – Gvozdena Živković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.