Jagnjetina u pavlaci je delo moga sina Dragana, ima zlatne kulinarske ruke, ljubi ga majka…
Jagnjetina u pavlaci, sastojci:
- 2 kg jagnjetine od buta
- 700 grama oljuštenog krompira
- 200 grama suve slanine
- 100 grama maslaca
- 300 grama neutralne pavlake za kuvanje
- grančica ruzmarina
- 2 kašičice soli
- bibera po ukusu
Jagnjetina u pavlaci, priprema:
- Glinenu šerpu namazati maslacem, na dno šerpe poredjati, malo posoljen na kolutove isečen krompir.
- Preko krompira poredjati isečenu suvu slaninu i dodati iskidane listiće ruzmarina. Prekriti šerpu folijom i staviti u rernu da se peče na temperaturi od 200 stepeni 1/2 sata.
- Za to vreme svežu jagnjetinu iseći na krupnije komade, staviti je u veću šerpu, dodati 5 dl vode soli po ukusu i malo bibera. Poklopiti šerpu i staviti na vatru da se dinsta.
- Kada krompir i meso omekšaju, izvaditi šerpu iz rerne. Preko krompira poredjati kuvanu jagnjetinu. Preliti sokom od kuvane jagnjetine, ponovo prekriti folijom i staviti u rernu da se krčka još 1/2 sata.
- Umutiti pavlaku i njome preliti jagnjetinu, ponovo vratiti u rernu, bez folije i pustiti da se zapeče i dobije lepu rumenu boju.
- Sačekati da se malo prohladi i služiti uz salatu po želji.
- Da vam ne pričam kakvog je ukusa, ne može se dočarati, morate napraviti ovo izvanredno jelo i osetiti njegov ukus.
Gvozdena Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!