Jednostavan starinski recept za pasirani pekmez od kajsija

Recept za pasirani pekmez od kajsija

0

Sezona kajsija je u jeku i pravo je vreme da se prave džemovi i pekmezi, koji su najkvalitetniji i omiljen sastojak mnogih kolača i poslastica. Ovo je recept za pekmez od kajsija stariji od 100 godina, veoma jednostavan za pripremu, bez konzervansa i dodataka.

Pasirani pekmez od kajsija, sastojci:

  • 1 kg kajsija
  • 1 kg šećera
  • voda

Pasirani pekmez od kajsija, priprema

  • Kajsije dobro oprati i ispasirati.
  • Šećeru dodati vodu i ukuvati na gusto.
  • U ukuvani šećer dodati pasirane kajsije i kuvati uz stalno mešanje 20 minuta.
  • Čim je pekmez gotov, sipati ga vrelog u tegle i zatvoriti.

Koštice ne bacajte, već ih osušite i možete ih koristiti i konzumirati kao veoma jak antioksidant.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.