Sezona kajsija je u jeku i pravo je vreme da se prave džemovi i pekmezi, koji su najkvalitetniji i omiljen sastojak mnogih kolača i poslastica. Ovo je recept za pekmez od kajsija stariji od 100 godina, veoma jednostavan za pripremu, bez konzervansa i dodataka.
Pasirani pekmez od kajsija, sastojci:
- 1 kg kajsija
- 1 kg šećera
- voda
Pasirani pekmez od kajsija, priprema
- Kajsije dobro oprati i ispasirati.
- Šećeru dodati vodu i ukuvati na gusto.
- U ukuvani šećer dodati pasirane kajsije i kuvati uz stalno mešanje 20 minuta.
- Čim je pekmez gotov, sipati ga vrelog u tegle i zatvoriti.
Koštice ne bacajte, već ih osušite i možete ih koristiti i konzumirati kao veoma jak antioksidant.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!