Jednostavan starinski recept za pasirani pekmez od kajsija

Sezona kajsija je u jeku i pravo je vreme da se prave džemovi i pekmezi, koji su najkvalitetniji i omiljen sastojak mnogih kolača i poslastica. Ovo je recept za pekmez od kajsija stariji od 100 godina, veoma jednostavan za pripremu, bez konzervansa i dodataka.

Pasirani pekmez od kajsija, sastojci:

  • 1 kg kajsija
  • 1 kg šećera
  • voda

Pasirani pekmez od kajsija, priprema

  • Kajsije dobro oprati i ispasirati.
  • Šećeru dodati vodu i ukuvati na gusto.
  • U ukuvani šećer dodati pasirane kajsije i kuvati uz stalno mešanje 20 minuta.
  • Čim je pekmez gotov, sipati ga vrelog u tegle i zatvoriti.

Koštice ne bacajte, već ih osušite i možete ih koristiti i konzumirati kao veoma jak antioksidant.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Jednostavan starinski recept za pasirani pekmez od kajsija

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.