Kavurma – sirotinjska hrana – Nada Georgijev-Gačić

Recept za kavurmu, konkurs za najbolji tradicionalni recept 2018. godine

65

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Kavurma, sirotinjska hrana. Jesenji običaji u mom Banatu.

Kavurma, sastojci:

  • 1 kg crne džigerice,
  • 1 kg bele džigerice (pluća),
  • 1 kg tankih creva,
  • 1 kg crnog luka +1/2 kg crnog luka,
  • 50 gr aleve paprike,
  • po ukusu soli i mlevenog crnog bibera,
  • lišće lovora,
  • 50 gr belog luka

Kavurma, priprema:

  • U međuvremenu, lepo isperana svinjska creva potopite u rastvor sekanog crnog luka i vode i držite ih pola sata, uz dodatak sitno seckanog belog luka. Izvadite creva iz marinade i kuvajte desetak minuta u malo vode sa listom lovora.
  • Iseckani crni luk kratko popržite na masti, dodajte alevu papriku, sitno iseckane iznutrice i creva. Izmešajte i pržite na jakoj vatri nekoliko minuta, a nakon toga sipajte u odgovarajuće činije.

Posle pripreme i kuvanja, dakle, dobili ste mezetluk koji je i predjelo i glavno jelo. Koje se jede i hladno i toplo. Zovu ga sirotinjska hrana.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

80%
Awesome
  • Design

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More