Kebab - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Kebab - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Kebab – tikvice, mleveno meso, luka…

Kebab - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Kebab – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Kebab – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

2016 06 12 13.42.42

Kebab – tikvice, mleveno meso, luka…

Kebab, sastojci:

  • 500 gr junećeg mesa (mlevenog)
  • 1 glavica crnog luka (sitno iseckanog)
  • 3 čena belog luka (sitno iseckanog)
  • 1 jaje
  • 1 kašika prezle
  • 3 mlade tikvice
  • 150 gr kačkavalja
  • so (po ukusu)
  • ulje (po ukusu)
  • biber (po ukusu)

Kebab, priprema:

 

  1. Crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Uposudu sjediniti mleveno meso, jaje, prezlu crni i beli luk. dodati začine po ukusu. Sve dobro izmešati i oblikovati kuglice.Tikvice oprati i iseći na deblje kolutove.Na štapiće za ražnjiće naizmenično slagati kuglice mesa i kolutove tikvica dok se ne popune.Oblikovati ražnjiće obmotati ih folijom a krajeve uvrnuti. Gotove ražnjiće poslagati u tepsiju u peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 30min. Potom ih raspakovati i posuti rendanim kačkavaljem i peći još 10min.
    2016 06 12 13.00.04
Ljiljana Stanković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!