Kelj i tikvice – Ana Vuletić

Kelj i tikvice – kelj je izuzetno zdrav za vašu bebu i može se davati od 6+ meseci. O samom kelju na sajtu možete pronaći zaseban tekst. 

Kelj i tikvice - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Kelj i tikvice – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Kelj i tikvice – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Kelj i tikvice – kelj je izuzetno zdrav za vašu bebu i može se davati od 6+ meseci. O samom kelju na sajtu možete pronaći zaseban tekst.

  • 4 lista kelja
  • 2 komada tikvica (secakna na kockice)
  • 1 prstohvat beli luk u prahu
  1. Oljuštite tikvice i stavite u vodu da se kuvaju sa prstohvatom belog luka.
  2. Posle par minuta od ključanja, dodajte listove kelja. Pustite da ključa još oko 5 minuta.
  3. Procedite i ubacite u blender. Blendirajte dok ne dobijete kašu.
  4. Ohladite i poslužite bebi.
Kada mešate kelj sa drugim namirnicama koje nisu vodenaste kao tikvice, verovatno ćete morati da dodate malo vode kako biste dobili kašicu, da ne bude previše suva.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.