Kiflice s kestenom – poslastica za prazničnu trpezu. Što duže stoje sve su bolje.
Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović >>>
Kiflice s kestenom – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Kiflice s kestenom – poslastica za prazničnu trpezu. Što duže stoje sve su bolje.
- 250 g margarina (ili maslaca)
- 250 g oštrog brašna
- 250 g mekog brasna
- 2 komada žumanceta
- 100 g šećera
- 1 prstohvat soli
Nadev:
- kesten pire (po želji, ili džem od kesetena)
- Od svih sastojaka zamesiti testo. Prekriti ga prianjajućom folijom i ostaviti u frižideru 30 minuta. Nakon tog vremena možete testo podeliti na 4 loptice i od svake razviti krug koji sečete u 8 trouglova, nadevate i savijate kiflice.
A možete i otkidati loptice, na pobrašnjenom dlanu ih stanjiti, nadevati i oblikovati kiflicu. - U pleh obložen pek papirom redjati kiflice i peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok blago ne porumene. Kiflice moraju ostati svetle i pazite da ih ne prepečete.
Kiflice držati u limenoj kutiji da bi sačuvale svežinu.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!