Hrskava gibanica koja me podseća na gibanicu koju je pravila moja baka jedino što je ona kore pravila sama.
Priprema 10 minuta
Pečenje 35 minuta
Za 12 parčića
Hrskava gibanica, sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g sitnog sira za gibanicu
- 4 jaja
- 1 dl maslinovog ulja
- so po ukusu
- 2 dl kefira za preliv + par kašika fila
- kim
Hrskava gibanica, priprema:
- Napraviti fil od navedenih sastojaka.
- Podmazati tepsiju uljem.
- Svaku koru namazati filom i urolati labavije.
- Ovako uraditi sa svakom korom.
- Slažite ih u krug od ivice tepsije nastavljajući krug do sredine.
- Pomešati kefir sa par kašika fila i preliti kore.
- Odozgo posuti sa 2 kašike maslinovog ulja i kimom po želji.
- Zagrejati rernu na 200°C i kore će za to vreme upiti preliv.
- Peći 15 minuta, zatim smanjiti na 180°C i samo donji grejač još 20 minuta. U vrućoj rerni nek odstoji još 10 minuta.
- Seći vruće i uživati.
- Prijatno!