RECEPT PRIPREMILASnežana Knežević

Konkurs Najbolja gibanica Srbije – Hrskava gibanica

Hrskava gibanica koja me podseća na gibanicu koju je pravila moja baka jedino što je ona kore pravila sama.

Priprema 10 minuta
Pečenje 35 minuta
Za 12 parčića

Hrskava gibanica, sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g sitnog sira za gibanicu
  • 4 jaja
  • 1 dl maslinovog ulja
  • so po ukusu
  • 2 dl kefira za preliv + par kašika fila
  • kim

Hrskava gibanica, priprema:

  • Napraviti fil od navedenih sastojaka.
  • Podmazati tepsiju uljem.
  • Svaku koru namazati filom i urolati labavije.
  • Ovako uraditi sa svakom korom.
  • Slažite ih u krug od ivice tepsije nastavljajući krug do sredine.
  • Pomešati kefir sa par kašika fila i preliti kore.
  • Odozgo posuti sa 2 kašike maslinovog ulja i kimom po želji.
  • Zagrejati rernu na 200°C i kore će za to vreme upiti preliv.
  • Peći 15 minuta, zatim smanjiti na 180°C i samo donji grejač još 20 minuta. U vrućoj rerni nek odstoji još 10 minuta.
  • Seći vruće i uživati.
  • Prijatno!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Konkurs Najbolja gibanica Srbije – Hrskava gibanica

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija – Recepti i Kuvar online

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci – Medeno srce

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.