KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE. 

Gibanica, sastojci:

  • 500 g kora za gibanicu,
  • 4 kašike brašna,
  • 2 kašičice soli,
  • 500 g sitnog sira,
  • 100 g kajmaka,
  • 3 čaše kiselog mleka (2dl )
  • 4 jaja i
  • 1 kašika masti.

Gibanica, priprema:

  • Rernu uključite na 200 stepeni, u vanglu sipajte brašno, so, dodajte sir, kajmak, jaja, kiselo mleko i mast.
  • Kore iseći ili iscepkati na manje komade. Razdvojiti ih, gužvati, i ubacivati u vanglu sa filom mešajući nakon svakog ubacivanja. Nemojte ubaciti sve kore odjednom, jer će se teže mešati i veća je šansa da fil negde ne uspe da prodre. Kad su sve kore umešane ostaviti još deset minuta celu smesu da odstoji. Zatim je izlijte u okruglu tepsiju, podmazanu sa mašću i posutu brašnom.
  • Peći gibanicu na 200 stepeni oko 45 minuta.
  • Nakon tog vremena, seći i služiti po želji uz jogurt, kiselo mleko, već po vašem ukusu.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!