KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE.
Gibanica, sastojci:
- 500 g kora za gibanicu,
- 4 kašike brašna,
- 2 kašičice soli,
- 500 g sitnog sira,
- 100 g kajmaka,
- 3 čaše kiselog mleka (2dl )
- 4 jaja i
- 1 kašika masti.
Gibanica, priprema:
- Rernu uključite na 200 stepeni, u vanglu sipajte brašno, so, dodajte sir, kajmak, jaja, kiselo mleko i mast.
- Kore iseći ili iscepkati na manje komade. Razdvojiti ih, gužvati, i ubacivati u vanglu sa filom mešajući nakon svakog ubacivanja. Nemojte ubaciti sve kore odjednom, jer će se teže mešati i veća je šansa da fil negde ne uspe da prodre. Kad su sve kore umešane ostaviti još deset minuta celu smesu da odstoji. Zatim je izlijte u okruglu tepsiju, podmazanu sa mašću i posutu brašnom.
- Peći gibanicu na 200 stepeni oko 45 minuta.
- Nakon tog vremena, seći i služiti po želji uz jogurt, kiselo mleko, već po vašem ukusu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!