KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković

KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković.

Salčići, sastojci:

  • brašno, 500 g
  • dva žumanceta
  • jedno celo jaje
  • 4 kašike ulja
  • rendana kora limuna
  • 200 g kisele vode, hladne
  • 200 g mlevenog sala

Salčići, priprema:

  • Pola kg brašna zamesiti sa dva žumanca, jednim celim jajetom, 4 kašike ulja, rendanom korom limuna i 200 grama hladne kisele vode.
  • Razviti koru i premazati sa 50 grama mlevenog sala.
  • Posle premazivanja posuti salo brašnom.
  • Sklapati, levu stranu prema sredini, onda desnom prekriti levu.
  • Donju stranu prema sredini pa gornjom prekriti donju.
  • Sačekati desetak minuta pa ponoviti.
  • Tako premazati 4 puta.
  • Onda ostaviti prekriveno prianjajućom folijom 2 sata u frižideru.
  • Posle toga razviti koru, opseći sve četiri strane, seći salčiće po želji.
  • Rernu zagrejati na 250 stepeni, staviti pleh, posle 10 minuta smanjiti temperaturu na 200 i dopeći. Paziti da ne pregore.
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

2 Komentari

  1. VEĆ DUGO PRAVIM SALČIĆE, PO RAZLIČITIM RECEPTIMA, MENI JE OVAJ RECEPT NAJBOLJI.
    Salčići su jako ukusni i ostaju sveži nekoliko dana. Mogu se zamrznuri, kasnije ih samo vrlo kratko treba podgrejati u mikrotalasnoj ili upakovane u alu foliji u rerni bilo kog šporeta

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.