KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković.
Salčići, sastojci:
- brašno, 500 g
- dva žumanceta
- jedno celo jaje
- 4 kašike ulja
- rendana kora limuna
- 200 g kisele vode, hladne
- 200 g mlevenog sala
Salčići, priprema:
- Pola kg brašna zamesiti sa dva žumanca, jednim celim jajetom, 4 kašike ulja, rendanom korom limuna i 200 grama hladne kisele vode.
- Razviti koru i premazati sa 50 grama mlevenog sala.
- Posle premazivanja posuti salo brašnom.
- Sklapati, levu stranu prema sredini, onda desnom prekriti levu.
- Donju stranu prema sredini pa gornjom prekriti donju.
- Sačekati desetak minuta pa ponoviti.
- Tako premazati 4 puta.
- Onda ostaviti prekriveno prianjajućom folijom 2 sata u frižideru.
- Posle toga razviti koru, opseći sve četiri strane, seći salčiće po želji.
- Rernu zagrejati na 250 stepeni, staviti pleh, posle 10 minuta smanjiti temperaturu na 200 i dopeći. Paziti da ne pregore.
Gvozdena Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
VEĆ DUGO PRAVIM SALČIĆE, PO RAZLIČITIM RECEPTIMA, MENI JE OVAJ RECEPT NAJBOLJI.
Salčići su jako ukusni i ostaju sveži nekoliko dana. Mogu se zamrznuri, kasnije ih samo vrlo kratko treba podgrejati u mikrotalasnoj ili upakovane u alu foliji u rerni bilo kog šporeta
Hvala! Sjajan savet!
Komentari su zatvoreni.