in , , , , , ,

KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković

KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković

KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković.

Salčići, sastojci:

  • brašno, 500 g
  • dva žumanceta
  • jedno celo jaje
  • 4 kašike ulja
  • rendana kora limuna
  • 200 g kisele vode, hladne
  • 200 g mlevenog sala

Salčići, priprema:

  • Pola kg brašna zamesiti sa dva žumanca, jednim celim jajetom, 4 kašike ulja, rendanom korom limuna i 200 grama hladne kisele vode.
  • Razviti koru i premazati sa 50 grama mlevenog sala.
  • Posle premazivanja posuti salo brašnom.
  • Sklapati, levu stranu prema sredini, onda desnom prekriti levu.
  • Donju stranu prema sredini pa gornjom prekriti donju.
  • Sačekati desetak minuta pa ponoviti.
  • Tako premazati 4 puta.
  • Onda ostaviti prekriveno prianjajućom folijom 2 sata u frižideru.
  • Posle toga razviti koru, opseći sve četiri strane, seći salčiće po želji.
  • Rernu zagrejati na 250 stepeni, staviti pleh, posle 10 minuta smanjiti temperaturu na 200 i dopeći. Paziti da ne pregore.
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Gvozdena Živković

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Recepti i Kuvar online

Autor: Recepti i Kuvar online

Redakcija portala Recepti i Kuvar online.

Ostavite odgovor

Avatar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. VEĆ DUGO PRAVIM SALČIĆE, PO RAZLIČITIM RECEPTIMA, MENI JE OVAJ RECEPT NAJBOLJI.
    Salčići su jako ukusni i ostaju sveži nekoliko dana. Mogu se zamrznuri, kasnije ih samo vrlo kratko treba podgrejati u mikrotalasnoj ili upakovane u alu foliji u rerni bilo kog šporeta

Šta Vi mislite?

297 Lajkova
Lajk Downvote
Švarcvald torta originalni recept - Recepti & Kuvar | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?

Švarcvald torta originalni recept – Recepti i Kuvar online