KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Jelena Nikolić – Recetpi i Kuvar online
Salčići, priprema:
Pomešati jaja, sirće, pivo i dodavati brašno.
Zamesiti glatko testo, ni tvrdo, ali ni suviše meko (ne sme da se lepi za ruke). Po potrebi, dodati još malo brašna.
Salo umutiti penasto.
Od dobro umešenog testa razviti oklagijom pravougaonu koru debljine 1 cm i premazati trećinom pripremljenog sala.
Preklopiti prvo gornji, pa donji deo (jedna trećina kore preko druge, pa i treća preko), onda levi kraj, pa desni, na isti način.
Ostaviti da odstoji 25 minuta.
Ponovo razviti koru i ponovi isti postupak, kao prvi put… i još jednom.
Zatim, seći pravougaonike, filovati džemom i preklopiti (ili ne filovati, samo preklopiti, po želji) i ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180C. Prohlađene uvaljati u šećer u prahu.
Uživajte u ukusu!
Podeli
Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Jelena Nikolić