KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Jelena Nikolić

RECEPT PRIPREMILAJelena Nikolić

Salčići, sastojci:

  • 2 jajeta
  • 4 kašike sirćeta (vinskog ili jabukovog)
  • 1/2 l piva
  • oko 800 g brašna
  • 500 g sala
  • džem
  • šećer u prahu
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Jelena Nikolić - Recetpi i Kuvar online
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Jelena Nikolić – Recetpi i Kuvar online

Salčići, priprema:

  • Pomešati jaja, sirće, pivo i dodavati brašno.
  • Zamesiti glatko testo, ni tvrdo, ali ni suviše meko (ne sme da se lepi za ruke). Po potrebi, dodati još malo brašna.
  • Salo umutiti penasto.
  • Od dobro umešenog testa razviti oklagijom pravougaonu koru debljine 1 cm i premazati trećinom pripremljenog sala.
  • Preklopiti prvo gornji, pa donji deo (jedna trećina kore preko druge, pa i treća preko), onda levi kraj, pa desni, na isti način.
  • Ostaviti da odstoji 25 minuta.
  • Ponovo razviti koru i ponovi isti postupak, kao prvi put… i još jednom.
  • Zatim, seći pravougaonike, filovati džemom i preklopiti (ili ne filovati, samo preklopiti, po želji) i ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
  • Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180C. Prohlađene uvaljati u šećer u prahu.
  • Uživajte u ukusu!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.