KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Milica Živković.
Salčići, sastojci:
- 1/2 kg mlevenog sala,
- 20 gr kvasca,
- 1,5 dl toplog mleka,
- 2,5 dl belog vina,
- 2 kašičice+2 kašičice šećera,
- 1 kg oštrog brašna,
- 1 celo jaje,
- 2 žumanca,
- pekmez po želji,
- šećer u prahu.
Salčići, priprema:
- U toplo mleko staviti kvasac, 2 kašičice šećera i 2 kašičice brašna i ostaviti da nadolazi 15 minuta.
- U vanglu staviti brašno, 2 kašike šećera, jaje i žumanca, nadošli kvasac i belo vino i zamesiti mekše testo. Ostaviti da odmara 15 minuta.
- Testo razvaljati oklagijom u ploču 1/2 cm debljine, premazati 1/3 sala, preklopiti od dole ka gore 1/3 i odgore vratiti dole, sleva na desno 1/3 i sa desna na na levo i da stoji 10 minuta. Razvaljati i ponoviti jos 2 puta. Testo uviti u platnenu salvetu i ostaviti u frižideru minimum 2 sata.
- Rastanjiti oklagijom na 1/2 cm i iseći na kvadrat. Staviti pekmez i previti na pola ili trouglove.
- Peći na 220 stepeni i vruće valjati u šećer u prahu.
Milica Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!