KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: Ivanine vanilice – Jelica Podraščanin

Ivanine vanilice.

Ivanine vanilice, sastojci:

  • 1 celo jaje
  • 1 žumance
  • 2 velike šolje masti
  • 2/3 velike šolje šećera
  • 3 supene kašike meda
  • 1 velike šolje mlevenih oraha
  • 2 velike šolje brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • narenda kora 1 limuna i sok
  • pekmez od kajsija ili šljiva
  • šećer u prahu
  • 3 kesice vanilin šećera

Ivanine vanilice, priprema:

  • U posudu staviti mast, celo jaje i žđumance i izmešati varjačom.
  • U to dodati šećer, med i mlevene orahe i ponovo promešati.
  • Dodati naribanu koru i sok od limuna i dodati brašno, izmešano sa sodom bikarbonom i rukom zamesiti testo.
  • Testo ostaviti sat vremena, a može i duže u frižideru, i potom ga razvući oklagijom na debljinu prsta i vaditi modlom vanilice.
  • Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10-15 minuta i voditi računa da ostanu bele.
  • Kada se ohlade, krug mazati pekmezom i spojiti ga sa delom koji zgleda kao cvet.
  • Šećer u prahu i vanilin šećer izmešati i u njega uvijati vanilice.

Vanilice mogu da se jedu odmah. Vanilice pripremaju više od dva sata, a može da ih jede više ljudi.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: Ivanine vanilice – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.