Home Obrok Desert KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: Ivanine vanilice – Jelica Podraščanin

KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: Ivanine vanilice – Jelica Podraščanin

0
KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: Ivanine vanilice - Jelica Podraščanin
KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: Ivanine vanilice - Jelica Podraščanin

Ivanine vanilice.

Ivanine vanilice, sastojci:

  • 1 celo jaje
  • 1 žumance
  • 2 velike šolje masti
  • 2/3 velike šolje šećera
  • 3 supene kašike meda
  • 1 velike šolje mlevenih oraha
  • 2 velike šolje brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • narenda kora 1 limuna i sok
  • pekmez od kajsija ili šljiva
  • šećer u prahu
  • 3 kesice vanilin šećera

Ivanine vanilice, priprema:

  • U posudu staviti mast, celo jaje i žđumance i izmešati varjačom.
  • U to dodati šećer, med i mlevene orahe i ponovo promešati.
  • Dodati naribanu koru i sok od limuna i dodati brašno, izmešano sa sodom bikarbonom i rukom zamesiti testo.
  • Testo ostaviti sat vremena, a može i duže u frižideru, i potom ga razvući oklagijom na debljinu prsta i vaditi modlom vanilice.
  • Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10-15 minuta i voditi računa da ostanu bele.
  • Kada se ohlade, krug mazati pekmezom i spojiti ga sa delom koji zgleda kao cvet.
  • Šećer u prahu i vanilin šećer izmešati i u njega uvijati vanilice.

Vanilice mogu da se jedu odmah. Vanilice pripremaju više od dva sata, a može da ih jede više ljudi.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Exit mobile version