Vanilice.
Vanilice, sastojci:
- 500 g brašna,
- 1 jaje,
- 250 g masti (margarina),
- 80 g šećera i
- 1 vanilin šećer.
Ostali sastojci:
- 300 g marmelade,
- šećer u prahu ko voli.
Vanilice, priprema:
- U posudu staviti brašno, šećer, vanilin šećer i mast.
- Izmešati i dodati jaje.
- Testo rastanjiti na debljinu oko pola centimetra i časicom ili modlom vaditi krugove, ređati ih u pleh i peći na 180 stepeni, da ostanu bledo – žute.
- Pečene vanilice spajati po dve marmeladom.
Verica Poznanović
Konkurs za izbor najboljeg recepta 2020. godine – najbolje VANILICE!
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!