Vanilice, jedna vanilica, jedan zalogaj.
Vanilice, sastojci:
- 200 g masti,
- 500 g brašna,
- 1 žumance,
- 1 celo jaje
- 4 kašike šećera i
- sok od 1 limuna,
- pekmez od kajsija ili po vašem izboru.
Vanilice, priprema:
- Mast penasto umutiti, zatim dodati žumance i jedno celo jaje, šećer sok od jednog limuna i brašno.
- Izručiti sve na dasku za mešenje, zamesiti testo i oklagijom razvući koru pola centimetra debelu.
- Kalupom za vanilice vaditi pogačice, svaku umočiti u ulupani sneg od belanceta, pa ređati u pleh, staviti u rernu i peći, paziti da ostanu bele.
- Pečene spajati po dve marmeladom.
- Posuti šećerom u prahu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!