Vanilice.
Vanilice, sastojci:
- 200 g masti,
- 500 g brašna,
- 1 žumance,
- 300 g mlevenih oraha,
- 1 celo jaje
- 4 kašike šećera
- sok od 1 limuna i
- pekmez od kajsija
PROČITAJ: TESTIVAL #2: radionica sitnih kolača Gorice Popović
Vanilice, priprema:
- Mast penasto umutiti, a zatim dodati žumance, jedno celo jaje, šećer i sok od jednog limuna.
- Potom dodati brašno, izručiti sve na dasku za mešenje, zamesiti testo i oklagijom razvući koru 1/2 santimetra debelu.
- Kalupom za vanilice vaditi pogačice, svaku umočiti u ulupani sneg od belanceta, pa onda posuti mlevenim orasima, ređati u pleh, staviti u rernu i peći, ali paziti da ostanu bele.
- Pečene vanilice premazati pekmezom, sastaviti dve i dve, posuti ih šećerom zamirisanim vanilom i služiti.
Napomena:
Ja sam u pekmez od kajsija dodala oko 200 g mlevenih oraha, sve dobro izmešala i tako filovala vanilice. Tope se u ustima.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!