Krompir paprikaš (svinjski paprikaš) – Nada Georgijev-Gačić

Krompir paprikaš (svinjski paprikaš).

Krompir paprikaš (svinjski paprikaš), sastojci:

  • oko 600 gr svinjskog mesa od buta ili plećke
  • 4-5 srednje većih crvenog krompira
  • 2 komada lovorovog lista
  • 3 velika crna luka
  • 2 lepe srednje veće šargarepe
  • so, začin, biber
  • 1 kašika crvene slatke mlevene paprike
  • 2-3 kašike paradajz pelata ili 1/2l domaćeg kuvanog paradajza
  • voda

Krompir paprikaš (svinjski paprikaš), priprema:

  • Crni luk iseckati sitno, u šerpu uliti toliko ulja da možemo izdinstati luk.
  • Poklopimo i izdinstamo, očistimo i operemo, pa naseckamo šargarepu, i nju sa lukom polako krčkamo, pre nego što su luk i šargarepa sasvim omekšali ubacimo na komade iseceno meso. Poklopimo i dinstamo još neko vreme.
  • Nakon toga, dodamo crvenu mlevenu slatku papriku i propržimo je par minuta, dodamo so, začin, i malo bibera ko voli, lovorov list.
  • Krompir operemo i isečemo.
  • Dodamo i njega, nalijemo vode toliko da ogrezne krompir. Kuvamo …
  • Sipamo paradajz sok ili dodamo pelat.
  • Promešamo, i sad ono najvažnije!
  • Jako je bitno da se paprikaš krcka na tihoj vatri sve dok se ne skuva.
  • Desetak minuta pred kraj kuvanja ostaviti malo otklopljeno kako bi suvišna voda isparila i da bi ostala samo gusta čorba.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Krompir paprikaš (svinjski paprikaš) – Nada Georgijev-Gačić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija – Recepti i Kuvar online

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci – Medeno srce

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.