Krompir paprikaš (svinjski paprikaš).
Krompir paprikaš (svinjski paprikaš), sastojci:
- oko 600 gr svinjskog mesa od buta ili plećke
- 4-5 srednje većih crvenog krompira
- 2 komada lovorovog lista
- 3 velika crna luka
- 2 lepe srednje veće šargarepe
- so, začin, biber
- 1 kašika crvene slatke mlevene paprike
- 2-3 kašike paradajz pelata ili 1/2l domaćeg kuvanog paradajza
- voda
Krompir paprikaš (svinjski paprikaš), priprema:
- Crni luk iseckati sitno, u šerpu uliti toliko ulja da možemo izdinstati luk.
- Poklopimo i izdinstamo, očistimo i operemo, pa naseckamo šargarepu, i nju sa lukom polako krčkamo, pre nego što su luk i šargarepa sasvim omekšali ubacimo na komade iseceno meso. Poklopimo i dinstamo još neko vreme.
- Nakon toga, dodamo crvenu mlevenu slatku papriku i propržimo je par minuta, dodamo so, začin, i malo bibera ko voli, lovorov list.
- Krompir operemo i isečemo.
- Dodamo i njega, nalijemo vode toliko da ogrezne krompir. Kuvamo …
- Sipamo paradajz sok ili dodamo pelat.
- Promešamo, i sad ono najvažnije!
- Jako je bitno da se paprikaš krcka na tihoj vatri sve dok se ne skuva.
- Desetak minuta pred kraj kuvanja ostaviti malo otklopljeno kako bi suvišna voda isparila i da bi ostala samo gusta čorba.
Nada Georgijev-Gačić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!