Laneni hleb – Kristina Gašpar

Laneni hleb više liči na slani kolač nego na hleb. Hleb pripremljen sa praškom za pecivo je za mene uvek slani kolač-pita.

S obzirom da ga koristim kao hleb, morala sam tako da ga krstim. Laneni hleb pored semenki lana sadrži i brašno. Hleb sam pripremila na brzinu od sastojaka koje sam imala. Zadovoljna sam rezultatima. U ovom hlebu dominira ukus lana bez obzira što sadrži i brašno.

Laneni hleb, sastojci:

  • 100 g mlevenog lana
  • 120 g integralnog brašna
  • 100 g brašna tip 850
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 220 ml vode
Laneni hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Laneni hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Laneni hleb, priprema:

  • U posudu za mešenje sipajte sve sastojke i umesite testo.
  • Mesite dok se svi sastojci ne sjedine.
  • Ovo testo je malo čvršće, ali ne brinite jer upravo takvo treba da bude.
  • Ukoliko se rasipa, nije homogeno, dodajte još koju kašiku vode.
  • Oblikujte hleb u modli ili plehu.

Laneni hleb pecite 15 minuta na 150 stepeni i desetak minuta na 200.

Laneni hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Laneni hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Napomena:

Testo ne sme biti meko jer će u tom slučaju hleb biti gnjecav. S obzirom da je u pitanju čvršće testo i da je hleb pripremljen sa praškom za pecivo, prvo ga pečem na nižoj temperaturi kako bi se ravnomerno ispekao, tj. kako u sredini ne bi ostao živ.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.